Máte doma espresso s parní tryskou a toužíte po napěněném mléce a stále se nedaří? Nejste v tom sami.
Po litrech mléka, které se díky parní trysce obstojně uvařily, avšak neobsahovaly ani náznak našlehání, jste to možná vzdali a zakoupili si další pomocníky do domácnosti.
Malý přístroj s nástavcem zakončeným metličkou, která díky motorku rotuje, celkem obstojně dokáže napěnit mléko. Seženeme jej už za 200 korun.
Tento geniální vynález je jedním z mých nejoblíbenějších. Malý plastový presovač seženeme v domácích potřebách asi za 70 korun, jeho nerezová varianta pak stojí kolem tisícikoruny. Mléko po krátké době "pumpování" více než zdvojnásobí svůj objem a vytvoří hustou pěnu, která se chuťově blíží nízkotučné smetaně. Vynikající je nejen do kávy, ale mohu ji doporučit i do sýrové omáčky. Chutnala opravdu výtečně jemně a byla příjemně hustá.
Nevýhodou obou napěňovačů však je, že mléčná pěna zůstává studená, což nám například v cappuccinu může vadit.
Ač se nedaří, stále se snažíme přijít na ten správný fígl, díky kterému parní tryska na drahém kávovaru splní svůj účel. Zapátrala jsem a zjistila, kde můžeme dělat chybu.
Ani tolik nezáleží na tom, jak drahý presovač si zakoupíme, ale vše je především o technice napěňování. Samozřejmě s některými přístroji se nám bude dařit lépe, s některými se s pěnou více nadřeme.
A i vy, milí čtenáři, se s ostatními podělte o to, kterak vám se daří mléčná pěna a jak její výrobu dovést k dokonalosti. Jistě vám nejeden z nás bude vděčný.
Foto: Profimedia
autor Sarkak
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena