Fotorecept na jarní zajíčky krok za krokem

Vyzkoušejte recept na krásné velikonoční cupcakes. Pomocí lentilek a bonbonů marshmallows z nich vykouzlíte velikonoční zajíčky.

Suroviny pro přípravu jarních zajíčků

Na těsto:

110 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 80 g krupicového cukru, 110 g polohrubé mouky, 50 g strouhaného kokosu (kokosové moučky), 2 vejce, 1 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička vanilkového extraktu

Krém:

150 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 100 g moučkového cukru, 40 g bílé čokolády

Dekorace:

100 g strouhaného kokosu, 8 rozinek, 16 kusů marshmallows, 8 růžových nebo červených lentilek 

Postup přípravy

1. Připravíme si suroviny. Ideální je, aby měly všechny stejnou teplotu. T roubu předehřejeme na 180 °C. Do plechu s otvory, na muffiny, vložíme pergamenové košíčky.

Jarní zajíčci

2. Nejdříve smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem.

V jiné míse vyšleháme rostlinný tuk Hera máslová příchuť, poté po dávkách zašleháváme cukr, až vznikne lehká hladká pěna. Po jednom zašleháme vejce a po trochách vanilkový extrakt. Pak přidáme moučnou směs, zamícháme, přisypeme kokosovou moučku a vyšleháme do hladka.

Jarní zajíčci

Navštivte také stránky www.pecenijeradost.cz

 

3. Lžící nabíráme těsto a plníme jej do připravených forem. Těstem plníme zhruba do 2/3 výšky košíčků a vršek mírně uhladíme. Vložíme do trouby a pečeme asi 20-25 minut.

Jarní zajíčci

4. Během pečení korpusy kontrolujeme, abychom je nepřipekli. Po vyjmutí z trouby, zkontrolujeme správné propečení pomocí špejle.

Pokud po zapíchnutí dřívka těsto na jeho povrchu neulpívá, jsou korpusy správně upečené. Necháme je tedy na mřížce vychladnout.

Jarní zajíčci

5. Na krém rozlámeme na kousky čokoládu. Přendáme ji do nerezové misky, tu vložíme do vodní lázně a za stálého míchání ji rozpustíme.

Voda ve vodní lázni se nesmí vřít, jinak se nám čokoláda srazí. Rozpuštěnou čokoládu vyjmeme z lázně a dáme prozatím stranou.

Jarní zajíčci

6. V jiné míse šleháme rostlinný tuk Hera máslová příchuť za postupného přidávání prosetého cukru do hladkého krému.

Nakonec do něj vešleháme rozpuštěnou čokoládu a krém necháme chvilku mírně vychladit, nesmí být ale příliš tuhý, jelikož by nám v něm nedržela dekorace.

Jarní zajíčci

7. Pěnové bonbony marshmallows nastříháme pomocí nůžek na plátky, ze kterých později vytvoříme uši a tváře zajíčků. Každou rozinku překrojíme napolovic. Připravíme si lentilky na nosíky.

Jarní zajíčci

8. Lžící krém navrstvíme na cupcakes posypeme jej kokosem. Plátky marshmallows naaranžujeme jako uši a tváře, rozinky použijeme jako očka. Z lentilek vyrobíme nosíky zajíčků.

Jarní zajíčci

9. Může ihned podávat nebo dát na chvíli ztuhnout do chladničky.

Jarní zajíčci

 

Doba přípravy: 1 hodina bez chlazení korpusů
Počet kousků: 8
Přibližná cena: 60,- Kč

Článek se mi líbí (Článek se líbí 2 lidem)
autor článku:

Fotorecept na jarní zajíčky krok za krokem

Recepty: 104

Fotografie článku: Fotorecept na jarní zajíčky krok za krokem

Komentáře k článku Fotorecept na jarní zajíčky krok za krokem

Přidat příspěvek k článku Fotorecept na jarní zajíčky krok za krokem
* Povinné pole

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept