Ravioli - výroba skvělých těstovin

Těstoviny mohou být přílohou i hlavním jídlem. Domácí těstoviny mají své kouzlo, jsou připraveny s láskou. U raviol si náplň zvolíme podle libosti.

Ravioli - domácí těstoviny chutnají nejlépe

Rodinu je třeba v kuchyni občas příjemně překvapit. Koupené polotovary, ohřáté hotové potraviny nejsou tím pravým. Jistě jsou dny, kdy na vaření nemáme moc času a takzvanou rychlovku uvítáme. Ale nastane-li den, kdy se vaření můžeme více věnovat a máme náladu připravit opravdovou chuťovku, využijme ji a pohrajme si s přípravou jídla.

Rodina i hosté uvítají domácí těstoviny - tentokrát ravioli s výtečnou náplní. Základem je příprava perfektního těsta.

Příprava těsta na ravioli

Připravujeme-li čas od času nudle do polévky, použijeme tentýž recept na těsto těstovin ravioli.

Za vyzkoušení stojí i recept, kdy na kilo hladké mouky budeme potřebovat 6 celých vajec, 2 lžíce olivového oleje, trochu soli a 3 lžíce tekutého másla.

Mouku vsypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, kam vložíme vejce a ostatní přísady. Promícháme vše s moukou, důkladně prohnětáme do té doby, než je těsto bez hrbolků a hladké. Těsto necháme pár desítek minut odstát, můžeme ho zakrýt potravinářskou fólií.

Mezitím si můžeme připravit zvolenou náplň. Každou z náplní tvoříme zvlášť v menší misce.

Náplně do těstovin ravioli

Ravioli a sýrová náplň

Sýr do raviol můžeme zvolit podle chuti. Dobře chutná sýr ricota, hermelín i niva, můžeme však plnit i obyčejným eidamem, lépe chutnají tučnější varianty sýru. Můžeme plnit pouze samotným strouhaným sýrem, sýr můžeme také okořenit - oreganem, provensálským kořením nebo trochou chilli. K sýru můžeme přimíchat i nadrobno nasekané vlašské ořechy, černé i zelené olivy, případně čerstvé (na cibulce osmažené) houby.

Ravioli a tvarohová náplň

Při přípravě tvarohové náplně postupujeme stejně. Tvaroh v misce rozmačkáme vidličkou, osolíme, okořeníme a přidáme to, co máme rádi. Volíme klasický měkký tvaroh.

Ravioli a zeleninová náplň

Na zeleninovou náplň do těchto těstovin se hodí mražená drobná zelenina, podušená na cibulce a okořeněná mletým černým pepřem a solí. Můžeme přidat čerstvé nasekané nebo sušené bylinky pro výraznější chuť. Výborně chutná také podušený a ochucený špenát.

Ravioli a masová náplň

Na plnění těstovin je nejvhodnější mleté maso. Mleté maso připravíme a ochutíme, jak jsme zvyklí. Můžeme si na velmi drobné kousky nakrájet i maso kuřecí a podusit jej na másle, samozřejmě osolit a proložit kořením.

Vrátíme s k přípravě samotných raviol

Těsto jsme nechali odležet, nyní přichází na řadu tvorba mini plněných „šátečků“. Těsto rozdělíme na více dílů a natenko vyválíme. Vytvoříme delší pásy. Na polovinu těsta naklademe v odstupech malé porce náplně (bude stačit 1 kávová lžička) a druhou částí přiklopíme. Mírně přitlačíme, dáváme pozor, aby náplň zůstala na svém místě a vytvořila malý kopeček.

Pomocí rádélka vykrojíme taštičky. Můžeme krájet malé obdélníky, kostky, kolečka i trojúhelníčky, záleží na naší fantazii. Okraje k sobě přitiskneme tak, aby při vaření náplň z taštiček nevypadla. Pestrost tvarů na samotném talíři k podávání vypadá moc hezky.

Pokud si netroufáme na překládání pásů, můžeme si pomoci vykrajovacími tvořítky s vlnitým okrajem.

Vaření raviol

V hrnci přivedeme dostatečné množství vody k varu, ravioli po částech do vody vložíme a uvaříme, ravioli musí vyplavat na povrch. Celé vaření trvá 2 - 3 minuty. Scedíme nebo vybereme děrovanou naběračkou, ravioli necháme okapat a můžeme mírně pokapat olivovým olejem.

Ravioli podáváme s oblíbenou omáčkou nebo dresinkem, sypané sýrem a kořením, kterým jsme ochutili náplň. Zdobíme lístky bazalky.

Foto: Profimedia

Michy autor článku:

Ravioli - výroba skvělých těstovin

Recepty: 2248

Fotografie článku: Ravioli - výroba skvělých těstovin

Komentáře k článku Ravioli - výroba skvělých těstovin

Celkový počet komentářů: 3
Celkový počet komentářů: 3
Celkem záznamů: 3
Přidat příspěvek k článku Ravioli - výroba skvělých těstovin
* Povinné pole

Píšeme jinde

  • Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Olej z vlašských ořechů je olej lisovaný za studena z jader vlašských ořechů. Vlašský ořech je plod ořešáku královského, který pochází z Persie. Daří se mu na slunném místě, vyžaduje hluboké a provzdušněné půdy. Začíná plodit nejdříve v 8 letech, dožívá se věku až 100 let, často i více. Olej z vlašských ořechů má lahodnou a výjimečnou chuť, ale také příjemně zlatavou barvu.

  • Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Většina výrobků na bělení zubů, které se nám nabízí v lékárnách a drogeriích, je založena na bázi peroxidu vodíku, který je také součástí bělících procedur na estetických a dentálních klinikách. Profesionální vybělení chrupu tak zatíží nejen vaši peněženku, ale i zubní sklovinu.




přidat nový recept