Ravioli - výroba skvělých těstovin

Těstoviny mohou být přílohou i hlavním jídlem. Domácí těstoviny mají své kouzlo, jsou připraveny s láskou. U raviol si náplň zvolíme podle libosti.

Ravioli - domácí těstoviny chutnají nejlépe

Rodinu je třeba v kuchyni občas příjemně překvapit. Koupené polotovary, ohřáté hotové potraviny nejsou tím pravým. Jistě jsou dny, kdy na vaření nemáme moc času a takzvanou rychlovku uvítáme. Ale nastane-li den, kdy se vaření můžeme více věnovat a máme náladu připravit opravdovou chuťovku, využijme ji a pohrajme si s přípravou jídla.

Rodina i hosté uvítají domácí těstoviny - tentokrát ravioli s výtečnou náplní. Základem je příprava perfektního těsta.

Příprava těsta na ravioli

Připravujeme-li čas od času nudle do polévky, použijeme tentýž recept na těsto těstovin ravioli.

Za vyzkoušení stojí i recept, kdy na kilo hladké mouky budeme potřebovat 6 celých vajec, 2 lžíce olivového oleje, trochu soli a 3 lžíce tekutého másla.

Mouku vsypeme na vál, uprostřed uděláme důlek, kam vložíme vejce a ostatní přísady. Promícháme vše s moukou, důkladně prohnětáme do té doby, než je těsto bez hrbolků a hladké. Těsto necháme pár desítek minut odstát, můžeme ho zakrýt potravinářskou fólií.

Mezitím si můžeme připravit zvolenou náplň. Každou z náplní tvoříme zvlášť v menší misce.

Náplně do těstovin ravioli

Ravioli a sýrová náplň

Sýr do raviol můžeme zvolit podle chuti. Dobře chutná sýr ricota, hermelín i niva, můžeme však plnit i obyčejným eidamem, lépe chutnají tučnější varianty sýru. Můžeme plnit pouze samotným strouhaným sýrem, sýr můžeme také okořenit - oreganem, provensálským kořením nebo trochou chilli. K sýru můžeme přimíchat i nadrobno nasekané vlašské ořechy, černé i zelené olivy, případně čerstvé (na cibulce osmažené) houby.

Ravioli a tvarohová náplň

Při přípravě tvarohové náplně postupujeme stejně. Tvaroh v misce rozmačkáme vidličkou, osolíme, okořeníme a přidáme to, co máme rádi. Volíme klasický měkký tvaroh.

Ravioli a zeleninová náplň

Na zeleninovou náplň do těchto těstovin se hodí mražená drobná zelenina, podušená na cibulce a okořeněná mletým černým pepřem a solí. Můžeme přidat čerstvé nasekané nebo sušené bylinky pro výraznější chuť. Výborně chutná také podušený a ochucený špenát.

Ravioli a masová náplň

Na plnění těstovin je nejvhodnější mleté maso. Mleté maso připravíme a ochutíme, jak jsme zvyklí. Můžeme si na velmi drobné kousky nakrájet i maso kuřecí a podusit jej na másle, samozřejmě osolit a proložit kořením.

Vrátíme s k přípravě samotných raviol

Těsto jsme nechali odležet, nyní přichází na řadu tvorba mini plněných „šátečků“. Těsto rozdělíme na více dílů a natenko vyválíme. Vytvoříme delší pásy. Na polovinu těsta naklademe v odstupech malé porce náplně (bude stačit 1 kávová lžička) a druhou částí přiklopíme. Mírně přitlačíme, dáváme pozor, aby náplň zůstala na svém místě a vytvořila malý kopeček.

Pomocí rádélka vykrojíme taštičky. Můžeme krájet malé obdélníky, kostky, kolečka i trojúhelníčky, záleží na naší fantazii. Okraje k sobě přitiskneme tak, aby při vaření náplň z taštiček nevypadla. Pestrost tvarů na samotném talíři k podávání vypadá moc hezky.

Pokud si netroufáme na překládání pásů, můžeme si pomoci vykrajovacími tvořítky s vlnitým okrajem.

Vaření raviol

V hrnci přivedeme dostatečné množství vody k varu, ravioli po částech do vody vložíme a uvaříme, ravioli musí vyplavat na povrch. Celé vaření trvá 2 - 3 minuty. Scedíme nebo vybereme děrovanou naběračkou, ravioli necháme okapat a můžeme mírně pokapat olivovým olejem.

Ravioli podáváme s oblíbenou omáčkou nebo dresinkem, sypané sýrem a kořením, kterým jsme ochutili náplň. Zdobíme lístky bazalky.

Foto: Profimedia

Michy autor článku:

Ravioli - výroba skvělých těstovin

Recepty: 2114

Fotografie článku: Ravioli - výroba skvělých těstovin

Komentáře k článku Ravioli - výroba skvělých těstovin

Celkový počet komentářů: 3
Celkový počet komentářů: 3
Celkem záznamů: 3
Přidat příspěvek k článku Ravioli - výroba skvělých těstovin
* Povinné pole

Píšeme jinde

  • Špatná nálada, nebo deprese? Rozpoznejte příznaky!

    Špatná nálada, nebo deprese? Rozpoznejte příznaky!

    Depresemi v současné době trpí spousta lidí. Je to víceméně choroba současnosti. Je zjištěno, že nějakou formu deprese prožije za svůj život až 15 % lidí, přičemž ženy jsou k této poruše náchylnější. Snížil se také věk, ve kterém se nejčastěji poprvé s depresí potkáváme - je to už kolem třicátého roku.

  • Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

    Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

    Dobře se najíst a hubnout? Podle diety Mačingové se stává nemožné možným. Jídelníček, který bychom měli dodržovat 28 dní, je seskládán tak, aby se tělo skvěle pročistilo. Jak denní menu vypadá? Které recepty bychom se měli naučit?




přidat nový recept