Recept na avokádovou pomazánku krok za krokem

Recept na výbornou pomazánku z avokáda. Je jemná a lahodná, plná vitamínů a zdravých tuků. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a připravte pohoštění pro rodinu i přátele.

Recept na avokádovou pomazánku krok za krokem

1) Příprava surovin.

Na avokádovou pomazánku budeme potřebovat 1 velké zralé avokádo, šťávu z půlky citronu, menší cibuli, 2 stroužky česneku, 1 malý kelímek žervé bez příchuti, sůl a mletý černý pepř podle chuti. 

Avokádová pomazánka

2) Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. 

Pokud někomu vadí štiplavá příchuť, může cibuli ještě spařit horkou vodou, případně osmažit na trošce olivového oleje.  

Avokádová pomazánka

3) Z poloviny citronu vymačkáme šťávu. 

Avokádová pomazánka

4) Avokádo podélně rozpůlíme a vyjmeme pecku. 

Správně zralé avokádo by mělo být krásně žluté a směrem ke slupce mírně zelenkavé. A samozřejmě měkké jako povolené máslo. 

Avokádová pomazánka

5) Avokádo pomocí lžíce vydlabeme do misky, ve které budeme pomazánku připravovat. 

Avokádová pomazánka

6) Přidáme oloupané a prolisované stroužky česneku. 

Avokádová pomazánka

7) Přidáme všechny ostatní ingredience - žervé, cibuli, citronovou šťávu, sůl a pepř. 

Vše pečlivě promačkáme vidličkou a spojíme. 

Avokádová pomazánka

8) Avokádová pomazánka je tímto hotová. Podáváme ji ihned.

Avokádová pomazánka není vhodná k uložení do lednice, druhý den by zvodnatěla a zhnědla. 

Avokádová pomazánka

9) Avokádovou pomazánku podáváme s jakýmkoliv pečivem.

Je vhodná na jednohubky, chlebíčky, toasty a hodí se i k plnění. 

Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka a finanční náročnost

Za avokádo, cibuli, citron a česnek si započítáme 40 Kč. Žervé nás přijde přibližně na 15 Kč. Avokádovou pomazánku tak připravíme za 55 Kč. 

Článek se mi líbí (Článek se líbí 4 lidem)
Michy autor článku:

Recept na avokádovou pomazánku krok za krokem

Recepty: 2841

Fotografie článku: Recept na avokádovou pomazánku krok za krokem

Recepty ke článku


Komentáře k článku Recept na avokádovou pomazánku krok za krokem

Přidat příspěvek k článku Recept na avokádovou pomazánku krok za krokem
* Povinné pole

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept