Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

Milujete pizzu stejně jako my? V tom případě vám nesmí uniknout tento recept na domácí pizzu Margherita, která je nenáročná na přípravu i suroviny, ale na chuti jí to rozhodně neubírá.

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Na těsto, ze které připravíme 4 pizzy, budeme potřebovat 1 kg hladké mouky, 1 kostku čerstvého droždí, 2 - 3 špetky soli, 2 lžíce oleje a 5 dl vlažné vody. 

Na rajčatovou omáčku si připravíme 6 - 8 velkých rajčat, 2 - 3 kapky olivového oleje, 1 špetku cukru a sůl podle chuti. 

Na dozdobení nám postačí mozzarella (na každou pizzu alespoň 100 g) a čerstvá bazalka. 

Domácí pizza

2) Kostku droždí rozpustíme ve vlažné vodě. 

Domácí pizza

3) Do velké mísy vsypeme hladkou mouku, přidáme rozpuštěné droždí, olivový olej a sůl. 

Domácí pizza

4) Těsto na pizzu nejprve rozmícháme vařečkou a poté vypracujeme rukama, dokud se nám nelepí na stěny mísy. 

Můžeme samozřejmě pracovat i na vále, případně použít kuchyňského robota. 

Domácí pizza

5) Těsto na pizzu rozdělíme na 2 velké bochánky, které ještě rozpůlíme. 

Vzniknou nám 4 těsta, která dáme do lednice odležet minimálně na 12 hodin. 

Domácí pizza

6) Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a můžeme překrájet.  

Domácí pizza

7) Rajčata rozmixujeme společně s olivovým olejem, cukrem a solí podle chuti.

Vznikne nám základní rajčatová omáčka vhodná na potření pizzy.

Domácí pizza

8) Odleželé těsto rukama co nejvíce roztáhneme na olejem vymazaný plech. Okraje necháme trochu vyšší. 

Domácí pizza

9) Těsto na pizzu potřeme připravenou rajčatovou omáčkou. 

Domácí pizza

10) Poklademe na plátky nakrájenou mozzarellou a otrhanými lístky čerstvé bazalky. Na závěr pizzu Margherita pokapeme olivovým olejem. 

Domácí pizza

11) Pizzu Margherita pečeme na 230 °C, dokud nejsou krásně zlatavé okraje.

Po upečení pizzu rozkrájíme na trojúhelníčky a ihned podáváme. 

Domácí pizza

Pizza Margherita a finanční náročnost

Za těsto a dochucovače si započítáme cca 20 Kč, rajčata v tomto množství nás vyjdou na 40 Kč, 400 g mozzarelly asi na 80 Kč. Bazalka nám jistě rostě na zahrádce nebo v bylinkovém květináči. 4 velké pizzy Margherita nás tak vyjdou na 140 Kč. 

Článek se mi líbí (Článek se líbí 7 lidem)
Michy autor článku:

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

Recepty: 2872

Fotografie článku: Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

Recepty ke článku


Komentáře k článku Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

Celkový počet komentářů: 5
  • Mixování / šlehání Petra 22.03.2016 15:21:12

    Přečetla jsem si víc vašich receptů a nejde mi do hlavy, proč se někdo tak zajímá o vaření, ale nevidí rozdíl mezi mixováním a šleháním?

  • buchta Jokerboy 07.03.2016 13:44:03

    To je množství droždí tak na 4-5 kg mouky a ne na kilo... Potom se nelze divit, ze je to podle fotky spíš buchta, než-li pizza.

    Sugo samozřejmě vařit.

    • Re: buchta Helena 10.03.2016 16:49:09

      Co je to za nesmysl? Jedna kostka droždí je na kilo mouky, když o tom nic nevíte, tak nic nepište.

      • Re: Re: buchta Jokerboy 11.03.2016 08:47:10

        tak pomer drozdí k mouce se meni podle toho co pecu, v prípade pizzy to je cca 1%. Vámi udávané 4 % jsou na úplně jiné druhy těsta.

  • SUGO Petra 06.03.2016 18:23:08

    Nepochybuji, že je pizza dobrá. Ale rajčatové sugo se dělá jinak, hlavně se vaří... (Mimochodem nerozumím tomu, proč je napsáno "rozmixujeme", když na fotce je šlehač?) Když nejsou dobrá rajčata (jakože teď v zimě nejsou), tak dejte ty z plechovky - skvělá chuť zaručena a nemusíte je loupat ;)

Celkový počet komentářů: 5
Celkem záznamů: 5
Přidat příspěvek k článku Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem
* Povinné pole

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept