Kuřecí kousky naložené v netradiční sladko-pálivé marinádě chutnají v kombinaci s mangem dokonale! Doporučujeme vyzkoušet! FOTORECEPT krok za krokem.
Budeme potřebovat 600 g kuřecích prsou, 1 velké méně zralé mango, 2 lžíce medu, 60 ml rýžového vína mirin, 60 ml sojové omáčky s nižším obsahem soli, asi 2 cm čerstvého zázvoru, 1 větší stroužek česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1 menší cibuli, 2 - 3 jarní cibulky (zelenou část), na dochucení sůl a pepř, na dozdobení bílý sezam.
Před tepelnou úpravou maso z lednice vyjmeme alespoň 30 minut dopředu, aby mělo pokojovou teplotu.
Prudce osmahneme a necháme za častého míchání odpařit většinu tekutiny.
Za kuřecí maso si započítáme cca 80 Kč, mango nás přijde na 40 Kč, rýžové víno na 40 Kč, cibule s čenekem, zázvorem a jarní cibulkou asi na 15 Kč, med s olejem, sojovou omáčkou a kořením na zhruba 20 Kč. Čtyři porce kuřecího s mangem nás tak budou stát přibližně 195 Kč.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena