Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

1) K přípravě receptu si nachystáme čerstvé houby, vhodné jsou všechny druhy hřibů. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kousky.

Kuřecí stehna s houbami

2) Připravíme si kuřecí stehna, ta omyjeme studenou vodou, osušíme a osolíme.

Kuřecí stehna s houbami

3) Dále budeme potřebovat cibuli, máslo a trochu oleje. K ochucení drcený kmín, sůl a pepř.

Kuřecí stehna s houbami

Kuřecí stehna s houbami

4) Nepřilnavou hlubší pánev nebo kastrol s poklicí zahřejeme a necháme na ní rozpustit máslo. Vhodné je přidat trochu oleje. Na tuk položíme připravená kuřecí stehna a přisypeme nakrájenou cibuli.

Stehna opečeme z jedné strany. Po 5 minutách maso otočíme, posypeme kmínem, přikryjeme poklicí a necháme je dalších 15 - 20 minut opékat. Podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.

Kuřecí stehna s houbami

5) Jakmile kuřecí maso změkne a je částečně propečené, přisypeme nakrájené houby.

Opět přikryjeme poklicí. 

Kuřecí stehna s houbami

6) Kuřecí stehna na houbách dopečeme doměkka. Houby ochutnáme, aby byly měkké, ne však rozpečené. Během pečení stále mírně podléváme.

Kuřecí stehna s houbami

7) Upečená kuřecí stehna na houbách podáváme jako hlavní chod se šťouchanými brambory s nasekanými čerstvými bylinkami.

Kuřecí stehna s houbami

Článek se mi líbí (Článek se líbí 3 lidem)
autor článku:

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

Recepty: 104

Fotografie článku: Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

Recepty ke článku


Komentáře k článku Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

Přidat příspěvek k článku Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem
* Povinné pole

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept