Recept na rajčata nadívaná tuňákovou pomazánkou

S novou pomazánkou EasySandwich s tuňákem vytvoříte během několika minut lehkou svačinku.

1) Na přípravu budeme potřebovat následující suroviny:

140 g sýru čedar, drcený pepř, 4 větší keříková rajčata, 2 větvičky sladkolisté petrželové natě, 2 lahůdkové cibulky, 2 balení pomazánky EasySandwich s tuňákem, ½ biocitronu, 5 lžic oliv bez nálevu, ½ lžíce extra panenského olivového oleje Vasco da Gama.

Rajčata nadívaná tuňákovou pomazánkou

2) Sýr nastrouháme najemno.

Rajčata nadívaná tuňákovou pomazánkou

3) Připravíme si plech vyložený pečicím papírem. Nastrouhaný čedar nasypeme na pečicí papír do tvaru malých trojúhelníků nebo koleček.

V troubě vyhřáté na 150 °C jej necháme rozpustit. Ihned po vyjmutí z trouby poprášíme pepřem a necháme ztuhnout v lednici. Pak chipsy opatrně sloupneme z pečicího papíru.

Rajčata nadívaná tuňákovou pomazánkou

Ochutnejte také crostini s kuřecí pomazánkou

 

4) Rajčata omyjeme, osušíme, v horní třetině odřízneme vršky a ze spodní části opatrně vydlabeme dužinu. Vnitřek rajčat můžeme ještě vysušit papírovými utěrkami.

Rajčata nadívaná tuňákovou pomazánkou

5) Petrželku spolu s cibulkou omyjeme a necháme okapat. Cibulku nasekáme i s natí nadrobno, listy petrželky otrháme a také najemno nasekáme.

Rajčata nadívaná tuňákovou pomazánkou

6) Pomazánku EasySandwich s tuňákem přendáme do misky, pokapeme šťávou z ¼ citronu, vmícháme nasekanou cibulku a petrželku.

Rajčata nadívaná tuňákovou pomazánkou

7) Olivy překrájíme na kolečka nebo je můžeme ponechat vcelku a přidáme k ochucené pomazánce.

Rajčata nadívaná tuňákovou pomazánkou

8) Pomazánkovou směsí plníme připravená rajčata.

Rajčata nadívaná tuňákovou pomazánkou

9) Směs naplněnou v rajčatech lehce pokapeme extra panenským olivovým olejem Vasco da Gama a ozdobíme sýrovým chipsem.

Rajčata nadívaná tuňákovou pomazánkou

Dobrou chuť Vám přeje pomazánka EasySandwich s tuňákem

 

Na www.easysandwich.cz najdete inspirativní videa Školy Foodstylingu Ondřeje Slaniny.

 

Text obsahuje komerční sdělení.

Článek se mi líbí (Článek se líbí 1 uživateli)
Hamé autor článku:

Recept na rajčata nadívaná tuňákovou pomazánkou

Recepty: 19

Fotografie článku: Recept na rajčata nadívaná tuňákovou pomazánkou

Komentáře k článku Recept na rajčata nadívaná tuňákovou pomazánkou

Přidat příspěvek k článku Recept na rajčata nadívaná tuňákovou pomazánkou
* Povinné pole

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept