Dnes se krok za krokem naučíme klasickou sekanou z mletého masa. Chutná za tepla i za studena a podle našeho návodu ji zvládne každý, kdo s vařením teprve začíná.
Budeme potřebovat 1 kg kvalitního mletého masa, 2 vejce, 2 rohlíky, 1 větší cibuli, 3 - 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránku a kmín. Podle potřeby mléko, olej a strouhanku. Do hrnečku si připravíme také studenou vodu na pomazání a podlévání.
Kořením nešetříme, masa je opravdu hodně a lepší je okořenit jej více. Směs dobře promícháme.
Poté teplotu snížíme na 150 °C a pečeme asi 45 minut za občasného podlévání a přelévání výpekem. Povrch sekané nám krásně zezlatoví.
Za studena ji můžeme podávat s čerstvým chlebem a sterilovanou okurkou.
Mleté maso nás vyjde zhruba na 100 Kč, mléko 5 Kč, rohlík se strouhankou 7 Kč, vejce 7 Kč, cibule s česnekem 5 Kč a koření na 5 Kč. Sekaná nás tak bude stát okolo 130 Kč (6 porcí)
8 skvělých a jednoduchých receptů z mletého masa
Mleté maso má spoustu podob, můžeme ho variabilně dochucovat, upravovat a v jakékoli podobě si pochutnáme. Vybrali jsme pro vás 8 receptů, které jsou snadné na přípravu a vhodné pro jakoukoliv příležitost.
Mleté maso v nejlepší podobě: Recept na skotská vejce krok za krokem
Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena