Recept na vlašský salát krok za krokem

Domácí příprava vlašského salátu je rychlá a jednoduchá. Navíc má tu výhodu, že přesně víte, co salát obsahuje. Použít se dá na chlebíčky, ale klidně i jako studená večeře.

Recept na vlašský salát krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Na salát si připravíme 4 - 5 středně velkých brambor, 2 - 3 středně velké mrkve, 200 g šunkového salámu, 4 větší sterilované okurky, 1 konzervu sterilovaného hrášku, 1 lžičku hořčice, 250 - 300 ml majonézy. Dále budeme potřebovat ocet, sůl, pepř a worcester k dochucení vlašského salátu. 

Vlašský salát

2) Brambory očistíme a ve slupce uvaříme doměkka. 

Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na nudličky. 

Vlašský salát

3) Mrkev očistíme a uvaříme ji doměkka, poté ji nakrájíme na kostičky. Můžeme použít i syrovou mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle. 

Okurky i salám nakrájíme na jemné nudličky. 

Vlašský salát

4) Zeleninu se salámem dáme do velké mísy. 

Vlašský salát

5) Do mísy přidáme majonézu a hořčici.

Vlašský salát

6) Salát jemně osolíme, opepříme a dochutíme troškou octa a worcestru. 

Vlašský salát

7) Vlašský salát pečlivě promícháme a dáme vychladit do lednice. 

Vlašský salát

8) Domácí vlašský salát podáváme s oblíbeným pečivem. 

A ještě jedna rada na závěr: Pokud chcete použít vlašský salát na chlebíčky, krájejte všechny ingredience na co nejmenší kousky. 

Vlašský salát

Vlašský salát a finanční náročnost

Za brambory si započítáme 10 Kč, za mrkev 5 Kč, sterilované okurky s hráškem nás přijdou přibližně na 20 Kč. Za veškeré dochucovače, koření a majonézu si započítáme 20 Kč. Uvedené množství šunkového salámu bude stát kolem 25 Kč. 5 - 6 porcí vlašského salátu nás tak přijde na 80 Kč. 

Článek se mi líbí (Článek se líbí 8 lidem)
Michy autor článku:

Recept na vlašský salát krok za krokem

Recepty: 2841

Fotografie článku: Recept na vlašský salát krok za krokem

Recepty ke článku


Komentáře k článku Recept na vlašský salát krok za krokem

Přidat příspěvek k článku Recept na vlašský salát krok za krokem
* Povinné pole

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept