reklama
hledat uživatel
       

Kysané zelí na talíři 

Kysané zelí je pro lidský organismus doslova darem s vysokým obsahem vitamínů, minerálů, bílkovin a aminokyselin. Je skvělým posilovačem imunity! Jde o hlávkové zelí, které je jemně nakrájené a zkvašené díky bakteriím mléčného kvašení (Lactobacillus, Pediococcus). Kysané zelí má charakteristickou chuť i vůni a za správných podmínek skladování si jej můžeme dopřávat dlouhé měsíce. Pojďme se teď společně podívat na pár receptů, ve kterých hraje kysané zelí hlavní roli. 

Kuře na křenovém kysaném zelí
(doba přípravy 1 hod )


Polévka z uzených kostí a zelí
(doba přípravy 1 h 30 min )


Rychlé placky ze zelí
(doba přípravy 20 min )


Vepřová krkovička pečená se zelím
(doba přípravy 1 hod )


Segedínský guláš z kýty
(doba přípravy 1 hod )


Dušené bílé nebo červené zelí
(doba přípravy 45 min )


Další recepty z kysaného zelí najdete zde 

Jak naložit kysané zelí? Máme pro vás podrobný návod!

Úvodní foto: Shutterstock.com



Přidat příspěvek k článku 6 nejlepších receptů z kysaného zelí

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.