reklama
hledat uživatel
       

Boloňská omáčka bez masa

1) Příprava surovin na 6 porcí: 

2 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
1 petržel
1 cuketa
4 menší mrkve
2 stroužky česneku
lžička italských bylinek
400 g krájených rajčat
300 ml zeleninového vývaru
150 g černé čočky (nevařené)
500 g cizrnovo-kukuřičné těstoviny Bonduelle
sůl
sýr Parmigiano reggiano - podle chuti
čerstvé oregano - podle chuti


2) Ve velké pánvi si rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidejte na malé kostičky nakrájenou mrkev, petržel a vše orestujte.

3) Jakmile je zelenina orestovaná, přidejte prolisovaný česnek a nechte rozvonět. Se směsí míchejte, aby se česnek nepřipálil a nezhořkl.

4) Poté přidejte na kostky nakrájenou cuketu, krájená rajčata z plechovky, italské bylinky, sůl a vše důkladně promíchejte. Přilijte zeleninový vývar a nechte zakryté hodinu dusit. 

5) Mezitím co se omáčka dusí, si dejte vařit černou čočku do osolené vody.

6) Po hodině dušení, přidejte vařenou černou čočku, vše důkladně promíchejte a nechte ještě dalších 10 minut dusit přikryté. 

7) Nakonec si dejte vařit cizrnovo-kukuřičné těstoviny Bonduelle do osolené vody. Těstoviny se vaří 6 minut a během jejich vaření s nimi občas promíchejte. Jakmile jsou těstoviny uvařené, slejte je, dejte do omáčky a důkladně promíchejte.

8) Při servírování, podle chuti, posypte hoblinkami sýru Parmigiano reggiano a dozdobte lístečky oregana.

Recept vznikl ve spolupráci s 
                                    



Přidat příspěvek k článku Boloňská omáčka bez masa s luštěninovými těstovinami krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.