reklama
hledat uživatel
       

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem krok za krokem

Připravíme si knedlíky z bramborového těsta, plněné uzeným masem a skvělým zelím s nastrouhanými jablky. Krok za krokem se naučíme velmi jednoduché bramborové těsto, které je bez předvařování a strouhání brambor, tedy velmi rychlé a zvládne ho opravdu každý.

Recept na plněné bramborové knedlíky se zelím 

1) Příprava surovin.

Připravíme si 1 kg brambor, sůl, 1 lžičku kmínu, 200 g krupice, 500 g kysaného zelí, 5 lžic sádla, 1 vejce, 200 – 300 g polohrubé mouky, 1 kg uzeného masa, 1 velkou cibuli, 4 lžíce cukru krystal, 1 syrovou bramboru a 2 jablka.

Uzené maso si nejlépe den předem uvaříme, aby vychladlo a dalo se snadno nakrájet na kostičky. Maso ponoříme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme cca hodinu a půl. Poté vytáhneme a necháme vychladnout.


2) Brambory očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vaříme zcela doměkka s půl lžičkou soli a lžičkou kmínu.

3) Poté pořádně brambory scedíme, ihned rozmačkáme mačkadlem na šťouchané brambory, zasypeme krupicí, zamícháme a necháme odklopené vychladnout.

Chladnutí urychlíme umístěním hrnce například na balkon či za okno.


4) Mezitím si připravíme zelí. Z obalu kysaného zelí částečně vylijeme nálev a zelí se zbytkem nálevu přemístíme do menšího hrnce. Podlijeme studenou vodou, aby bylo zelí téměř zakryto, přimícháme 2 lžíce cukru krystal, přivedeme k varu a 20 minut vaříme.

Poté slijeme přebytečnou tekutinu a necháme na dně jen tak 1 cm.


5) Nastrouháme 1 střední syrovou bramboru najemno a 2 jablka nahrubo. Povaříme 5 minut se zelím, které se nám takto zahustí.


6) Vychladlé brambory s krupičkou lehce posolíme, přidáme vejce a polohrubou mouku.

7) Vše uhněteme rukama rychle v těsto, když moc lepí, přidáme mouku, ale ne zbytečně moc, těsto by bylo tuhé.



Těsto se ještě bude podsypávat při tvarování. Dáme vařit velký hrnec s vodou do 3/4 výšky hrnce. Uzené maso nakrájíme na kostičky. 

8) Těsto krájíme na menší díly, ze kterých tvarujeme hady a poté placičky, které plníme kostkami uzeného masa. Zabalíme v kouli.

Takto pokračujeme, až máme zpracováno všechno těsto a připraveny knedlíky.


9) Bramborové knedlíky vaříme po 6 kusech ve vroucí vodě, zamícháme a vaříme 8 minut (v půlce opět promíchat). Důležité je, aby stále bublala voda kolem knedlíků, vaříme tedy na téměř nejsilnějším plameni.



Po uvaření knedlíky vytáhneme pomocí cedníku, necháme okapat, vložíme do velké mísy se lžící sádla, opatrně promícháme a přikryjeme čistou utěrkou. Dáme vařit další várku knedlíků.

10) Nakonec si připravíme zkaramelizovanou cibulku. Velkou cibuli nakrájíme na tenké nudličky a smažíme na dvou lžících sádla na středním plameni. Jakmile začne zlátnout, přidáme 2 lžíce cukru krystal a promícháváme, necháme zkaramelizovat.

11) Část zkaramelizované cibulky vmícháme do zelí a zbylou část necháme na ozdobení jednotlivých porcí.

12) Bramborové knedlíky podáváme na lůžku z připraveného zelí a sypané zkaramelizovanou cibulkou. Pokud nám zbylo uzené, můžeme také přidat několik kostek.


Bramborové knedlíky plněné uzeným a finanční náročnost

Ingredience nás vyjdou na zhruba 260 Kč, záleží na výběru surovin.

Další fotorecepty pěkně pohromadě najdete zde



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 3
Celkem záznamů: 3

Přidat příspěvek k článku Bramborové knedlíky plněné uzeným masem krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.