Vepřové maso patří mezi oblíbené. V našich krajích snad každý občas prahne po klasické vepřové pečeni, knedlíku a zelí. Jsou dokonce totiž lidé, kteří s tím vystačí celý život!
Je to však správné? Neochuzují se tím o mnoho zajímavého? Jistěže tak přichází o řadu neobvyklých úprav kotlet, řízků nebo krkovičky. Každá speciální úprava vepřového masa (ať už jednoduchá nebo složitější) má něco do sebe. A udělat takovou výjimku určitě stojí za to.
Maso se ponechá s kostí, naklepe se a okraje naříznou. Stačí pak jen osolit, mírně opepřit a z obou stran zprudka opéct. Pak se zmírní oheň a maso se nechá dopéct doměkka. Dále již záleží na naší fantazii nebo na získaném receptu, který chceme právě vyzkoušet.
Jsou vhodné pro přípravu nejen klasických vepřových řízků v trojobalu, ale také k přípravě závitků se žampiony.
Vepřový bůček se hodně používá nejen k úpravě na kmínu a podávaný se zelím a knedlíky, ale je vhodný také pro přípravu rolád.
Guláš z vepřového plecka
(doba přípravy 45 min )
Vepřové nudličky Gyros
(doba přípravy 30 min )
Marinovaný vepřový bůček
(doba přípravy 2 h 40 min )
Holandský řízek
(doba přípravy 1 hod )
Pečené vepřové karé
(doba přípravy 2 h 40 min )
Skládané pečené vepřové maso
(doba přípravy 2 h 30 min )
Pečené koleno s křenem a jablky
(doba přípravy 2 h 30 min )
Z vepřového masa si můžeme připravit samozřejmě mnohem více zajímavých a chuťově výrazných specialit. Záleží jen na naší chuti vyzkoušet úpravy pokrmů a na tom nebát se někdy jen zdánlivé náročnosti přípravy. Pak výsledek jistě pochválí a ocení všichni, kterým budeme hotové dílo servírovat.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Foto: Profimedia
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena