reklama
hledat uživatel
       

Kečup

Přidává se hlavně do zálivek. Pokud nám zůstaly ve sklenici zbytky, využijeme jich. Do láhve přidáme ostatní ingredience, hlavně ty tekuté a n uvnitř nezůstane nic. Zálivka z kečupu je dobrá se kysanou smetanou, trochou smetanového sýra a papriky.

Bazalka

Jakékoliv čerstvé bylinky saláty vylepší. Zrovna bazalka má široké využití. Nejlépe chutná s rajčaty, ale jakékoliv drůbeží či vaječné saláty jí rozhodně nezkazíme.

Sójová omáčka

Omáčka vyráběná ze sójových bobů pochází z Asie. Salátům dodá zvláštní chuť. Protože je velmi slaná, solíme saláty až nakonec a opatrně.

Bílý jogurt

Jogurt se nejčastěji používá do zálivek, nejlépe na okurkový. Ředí se jím kysaná smetana nebo majonézové zálivky.

Olej a ocet

Na našem trhu je již k dostání několik druhů octů, z nichž nejčastější je vinný nebo kvasný lihový a také jablečný. V poslední době je velmi populární ocet balzamico, který je sice dražší, ale stačí ho jen velmi malé množství. Z olejů je na saláty nejvhodnější olivový, který můžeme ochutit čerstvými bylinkami. Není problém ochucený olej už koupit.

Se všemi těmito ingrediencemi budou vytvořené saláty skvělé a každý si na nich pochutná.

Foto: Profimedia.cz



Přidat příspěvek k článku Co by nemělo chybět na saláty?

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.