Co je ideální mít doma, když se chystáme dělat zeleninový salát? Sice se obvykle tváří jako nedůležitá potravina, ale saláty jsou s nimi nejlepší.
Přidává se hlavně do zálivek. Pokud nám zůstaly ve sklenici zbytky, využijeme jich. Do láhve přidáme ostatní ingredience, hlavně ty tekuté a n uvnitř nezůstane nic. Zálivka z kečupu je dobrá se kysanou smetanou, trochou smetanového sýra a papriky.
Jakékoliv čerstvé bylinky saláty vylepší. Zrovna bazalka má široké využití. Nejlépe chutná s rajčaty, ale jakékoliv drůbeží či vaječné saláty jí rozhodně nezkazíme.
Omáčka vyráběná ze sójových bobů pochází z Asie. Salátům dodá zvláštní chuť. Protože je velmi slaná, solíme saláty až nakonec a opatrně.
Jogurt se nejčastěji používá do zálivek, nejlépe na okurkový. Ředí se jím kysaná smetana nebo majonézové zálivky.
Na našem trhu je již k dostání několik druhů octů, z nichž nejčastější je vinný nebo kvasný lihový a také jablečný. V poslední době je velmi populární ocet balzamico, který je sice dražší, ale stačí ho jen velmi malé množství. Z olejů je na saláty nejvhodnější olivový, který můžeme ochutit čerstvými bylinkami. Není problém ochucený olej už koupit.
Se všemi těmito ingrediencemi budou vytvořené saláty skvělé a každý si na nich pochutná.
Foto: Profimedia.cz
autor Vilienka
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena