reklama
hledat uživatel
       

Recept na výborné domácí kremrole

1) Příprava surovin.

Na těsto na kremrole si připravíme: 270 g hladké mouky, 2 žloutky, 20 g čerstvého droždí, 1 vanilkový cukr, 7 lžic mléka a 100 g másla.

Na náplň budeme potřebovat: 250 g mascarpone, 250 ml smetany ke šlehání (33%) a 2 lžíce cukru moučka.

Připravíme si také moučkový cukr na závěrečné posypání. 


2) Nejprve si do mísy odvážíme mouku a roztopíme máslo jen tak, aby bylo vlažné. Nachystáme si také žloutky a vanilkový cukr, případně vanilkový extrakt.


3) Ve vlažném mléce rozmícháme droždí se lžičkou cukru, avšak nenecháváme kynout.


4) Rozmíchané droždí ihned přemístíme do mísy s moukou a vanilkovým cukrem. Promícháme, přidáme žloutky, rozpuštěné vlažné máslo a spojíme v hladké těsto.


5) V tuto chvíli si dáme rozehřát troubu na 180 °C. Těsto ihned rozválíme na tenký plát cca 2 mm. Krájíme na pruhy široké 2 cm a dlouhé cca 25 cm.


6) Pruhy těsta namotáváme na kovové trubičky. Vždy překryjeme malou část předchozí otočky tak, aby se po upečení spojily a vytvořily tvar kremrole. Kremrole skládáme na plech vyložený pečícím papírem (spojem dolů).


7) Připravené pruhy těsta namotány na kovových trubičkách potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 – 15 minut na 180 °C, až jsou dozlatova.


8) Chvíli po upečení sundáme kovové trubičky. Ruce chráníme chňapkou či utěrkou.


9) Nakonec připravíme krém. V misce nejprve minutu šleháme smetanu ke šlehání, poté přidáme mascarpone s moučkovým cukrem a šleháme jen do té doby, než se hmota sjednotí a začnou se při vytahování šlehacích metel dělat na krému špičky.

Tímto lehkým krémem naplníme cukrářským sáčkem kremrole z obou stran.


10) Hotové kremrole ještě posypeme přes sítko moučkovým cukrem a servírujeme ke kávě jako zákusek.

Kremrole a finanční náročnost

Ingredience na kremrole nás celkem vyjdou na zhruba 120 Kč, podle výběru jednotlivých surovin.

Další recepty krok za krokem - naučte se polévky, dezerty, moučníky, saláty i oblíbené hlavní chody podle podrobných fotoreceptů



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 10
  • 淘宝网 - 淘!我喜欢
    淘宝网 - 淘!我喜欢

    Komentář k článku Domácí kremrole s mascarpone krok za krokem

    About us | Jimdo GmbH

    02.02.2019 21:09:41

  • Libuška Barešová
    Libuška Barešová

    Markétko,kremrole miluji!Nemám sice formičky na kremrole,ale Váš recept mě oslovil a věřím,že jsou výborné.A ať si říkají co chtějí ohledně kvasnic, já věřím, že jsou úžasné. To těsto nemusí být tak mastné,jako těsto listové.Nevadí mi ani slovíčkaření.Moje babička vždy říkala " máslo roztopí " a mě se to občas taky stane.

    01.02.2019 23:32:03

    • Markéta v troubě
      Markéta v troubě

      Re: Pochvala

      Moc děkuji. :-) Jak už jsem psala dole, receptů na kremrole je spoustu, mimo listové i například šlehačkové, atd. V poslední době se rozmohly v lepších cukrárnách, kde si připravují vlastní dezerty, právě kremrole s droždím. Zajímavé je právě to, že se nenechávají kynout a jsou velmi jemné, pokud se vyválí opravdu na tenký plát. A přesně jak píšete, nejsou tak tučné jako z listového těsta, jsou takové poctivé, domácí, bez použití umělých tuků. Věřím, že by i ostatní byli opravdu překvapeni a nezůstali by jen u jedné. :-)

      04.02.2019 00:20:47

  • eva
    eva

    domácí kremrole

    Množství krému stačí pro kolik trubiček?

    01.02.2019 21:30:48

  • Franta
    Franta

    Tak nebuďte puntičkáři ale hodnoťte produkt a ne slovičkaření můžu říci,že tak dobré kremrole jsem ještě nejedl sice jsme spíše zvyklí na výrobek z listového těsta ale tyto jsou také svělé že jiné už dělat nebudu.......F..

    01.02.2019 18:38:12

    • Markéta v troubě
      Markéta v troubě

      Děkuji. :-) Receptů na kremrole je spousta, mimo listové i například šlehačkové, atd. V poslední době se rozmohly v lepších cukrárnách, kde si připravují vlastní dezerty, právě kremrole s droždím. Zajímavé je právě to, že se nenechávají kynout a jsou velmi jemné, pokud se vyválí opravdu na tenký plát. Nejsou tak tučné jako z listového těsta, jsou takovépoctivé, domácí, bez použití umělých tuků. Věřím, že byste byli opravdu překvapeni a nezůstali byste jen u jedné. :-)

      04.02.2019 00:17:54

  • lumik
    lumik

    Komentář k článku Domácí kremrole s mascarpone krok za krokem

    kremrole s droždím? Kremrole jsou z listového těsta,tomuhle říkejte jinak.

    01.02.2019 05:59:45

    • lenka.zagalsk
      lenka.zagalsk

      Re: Komentář k článku Domácí kremrole s mascarpone krok za krokem

      Máte pravdu , droždí do kremrolí NEPATŘÍ!!!!!!!!

      01.02.2019 18:33:21

    • Jahudka
      Jahudka

      Re: Komentář k článku Domácí kremrole s mascarpone krok za krokem

      Kremrole z listového těsta nejso pravé kremrole, je to jen náhražka. Nejlepší jso z domácího těsta , které může mít každý jiné !!!

      09.05.2019 15:24:57

  • kuchařík
    kuchařík

    Komentář k článku Domácí kremrole s mascarpone krok za krokem

    Markéto v troubě, jsme Češi a tak máslo netopíme, ale rozpustíme, nebo rozehřejeme. Trocha češtiny by neškodila ani v kuchyni. Jinak recept je hodně zajímavý. Určitě zkusím :-)

    31.01.2019 20:17:15

Celkem záznamů: 10

Přidat příspěvek k článku Domácí kremrole s mascarpone krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.