Sladká dobrota, kterou milují děti i dospělí. S přípravou donutů nám pomůže domácí pekárna. A náš fotorecept vám pomůže s výrobou od A do Z.
Jedná se o pečivo velmi podobné českým koblihám s tím rozdílem, že jde o zploštělý prstenec s otvorem uprostřed. Těsto na donuty je kynuté a smaží se ve vysoké vrstvě horkého oleje dozlatova.
Pro přípravu těsta budeme potřebovat 150 g hladké mouky, 150 g polohrubé mouky, 3 lžičky sušeného droždí, 130 ml vlažného mléka, 2 lžíce cukru moučka, 1 vejce, 50 g změklého másla, vanilku seškrábanou z vanilkového lusku, 1 lžíci rumu a špetku soli.
Přidáme špetku soli, nasypeme rovnoměrně obě mouky, doprostřed přisypeme instantní droždí a zakončíme moučkovým cukrem.
Donutky necháme ještě chvíli na válu kynout.
Videorecept: Vegan mango donuty podle Anny
Je to tak, i donuty se dají udělat ve zdravější variantě! Tady máte moji variantu, která je za mě nejzdravější a nejchutnější, co se mi kdy povedla udělat.
Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem
Dnes vás naučíme krok za krokem recept na lahodné tvarohové koblížky, které nepotřebují čas ke kynutí.
Dobré domácí koblihy
(doba přípravy 2 h 30 min )
Bavorské vdolečky podle tety
(doba přípravy 20 min )
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena