Dnes se naposledy vracím k míchaným nápojům. Přidám ještě další druhy a pár barmanských rad a již nechám prostor vašemu umění a vaší fantazii. Současné horké dny dávají šikovným domácím barmanům skvělou příležitost se předvést.
Jsou letní longdrinky, které připravujeme ve sklenicích, ve kterých je rovněž podáváme. Tyto nápoje jsou podobné fizzům a ingredience by měly být důkladně vychlazené a ovoce zralé.
Longdrink na uhašení žízně. Vše důkladně promícháme, přecedíme do tumbleru a podáváme s brčkem.
Nápoj na stejném principu bowle, ze stejných přísad, ale doplněn lihovinou nebo likérem. Ideálním ovocem jsou broskve, jahody, kiwi, maliny, melouny nebo meruňky.
Nápoje připravované čistě dle fantazie, bez receptů.
Silně alkoholické nápoje vhodné pro podávání před jídlem, při jejich přípravě používáme nejčastěji brandy, gin, rum a nebo vodku.
Velmi studené nápoje, které podáváme s Crash ledem. Glacé jsou 4 cl vybrané lihoviny, hodně ledu, podáváme je v tumbleru se lžící a brčkem a s karafou vody.
Do této skupiny patří všechny míchané nápoje, ze kterých se při podávání kouří a pijí se horké. Takže například Egg Nogs, grog, punč a nebo svařák. Smyslem těchto nápojů je zahřát, posílit a povzbudit. Tyto nápoje servírujeme v silném skle.
Klasické Frappé, do kterého se ještě přidává zmrzlina.
Základem těchto nápojů jsou lístky máty peprné. Dvě lžičky cukru a tři snítky máty rozetřeme s trochou vody, dáme do sklenice s ledem, přilijeme 4 cl vybraného alkoholu. Asi nejoblíbenější je Bourbon Julep.
Mléčné studené nápoje. V šejkru protřeseme led, lžičku cukru, 12 cl mléka a lihovinu. Přecedíme do ozdobné sklenice. Různými přídavky jako například lžíce mleté kávy, kakaového prášku nebo ovocného sirupu získáme milkshake dané chuti.
Jedná se o takzvané After-Dinner-Drinks a svítí jako duha. Jednotlivé likéry s různým obsahem alkoholu a s různou, specifickou hmotností naléváme do sklenice jeden na druhý. Nejtěžší musíme lít dospod (jde o nejsladší s nejnižším obsahem alkoholu). Likéry se nesmějí lít jeden do druhého.
Jednoduchá směs skládající se ze sodovky, mléka a alkoholu.
Tropické speciality vyráběné z alkoholu nebo piva, které podáváme studené nebo naopak horké.
Jsou typické vyšším obsahem alkoholu a naopak nižším obsahem ovocných šťáv.
Slingy jsou podobné Collinsům. V baňaté sklenici rozpustíme 3 lžičky cukru v troše vody, přidáme led, 2 lžičky sirupu Grenadine, 2 cl citronové šťávy a dolijeme vodou.
Jak název napovídá, jde o nápoje se sodou. Vybraný alkohol dáme do tumbleru s ledem a dolijeme sodovkou.
Do sklenice na cobbler dáme po kopečku jahodové a čokoládové zmrzliny, přidáme 2 cl sirupu nebo likéru a jemně posypeme nastrouhanými oříšky. Ozdobíme čerstvou jahodou a šlehačkou.
Osvěžující nápoje původem z Německa, podává se s cukrovou krustou, jemně rozsekaným ledem, sodou a 2 cl předepsané tekutiny.
Nápoje sestávající se většinou pouze ze dvou přísad. Podáváme v koňakové sklenici.
Pokud je uveden v receptu cukr, ale není specifikován, používáme jemný, bílý, moučkový cukr. Likér je destilát s velmi mnoha různými druhy příchutí. Variety jsou druhem hroznů, ze kterých se vyrábí víno. Doufám, že jste se dozvěděli již vše potřebné a nezbývá mi, než vám popřát hodně úspěchů v barmanském povolání.
Foto: Profimedia.cz
autor admin_hela
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena