reklama
hledat uživatel
       

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

Recept na dokonalou úpravu červeného zelí s brusinkami, které se skvěle hodí nejen ke svatomartinské huse. Dnes se ho naučíme připravovat krok za krokem.

Svatomartinské dušené zelí s brusinkami 

1) Příprava surovin.

Na přípravu zelí si nachystáme: 2 balení červeného kysaného zelí (v sáčku, ne ve sklenici), 1 velkou cibuli, 200 ml červeného vína, 180 g zavařených brusinek ve skleničce, sůl, 5 ks hřebíčku, 2 lžíce sádla, 4 lžíce cukru, 1 větší syrovou bramboru. 


2) Kysané zelí přesuneme z obalu do hrnce, podlijeme červeným vínem, přidáme cukr a hřebíček. Přivedeme k varu a dusíme 15 minut.

3) Mezitím si připravíme sádlo a nakrájíme větší cibuli (může být i bílá) nadrobno.

4) Cibuli pozvolna opékáme na sádle, jakmile začne zlátnout, přidáme cukr a za stálého míchání necháme zlehka zkaramelizovat.

5) Do hrnce se zelím nastrouháme najemno větší syrovou bramboru a přidáme také zkaramelizovanou cibulku. Zelí 5 minut provaříme, poté vmícháme skleničku brusinek, necháme ještě pár minut provařit a odstavíme.

6) Červené zelí s brusinkami podáváme za tepla jako přílohu k masu, skvěle doplní například svatomartinskou husu.

Červené zelí s brusinkami a finanční náročnost

Ingredience na hrnec červeného zelí s brusinkami (cca 6 porcí) nás vyjdou na zhruba 80 Kč.

A jak na přípravu domácích knedlíků? Naučíme vás je také krok za krokem 

Přidat příspěvek k článku Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.