Recept na dokonalou úpravu červeného zelí s brusinkami, které se skvěle hodí třeba k pečené kachně. Dnes se ho naučíme připravovat krok za krokem.
Na přípravu zelí si nachystáme: 2 balení červeného kysaného zelí (v sáčku, ne ve sklenici), 1 velkou cibuli, 200 ml červeného vína, 180 g zavařených brusinek ve skleničce, sůl, 5 ks hřebíčku, 2 lžíce sádla, 4 lžíce cukru, 1 větší syrovou bramboru.
Ingredience na hrnec červeného zelí s brusinkami (cca 6 porcí) nás vyjdou na zhruba 80 Kč.
A jak na přípravu domácích knedlíků? Naučíme vás je také krok za krokem
Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem
Pečení kachny se vůbec nemusíte bát! Dnes se krok za krokem naučíme připravit kachnu pečenou na kmínu, která bude mít maso odpadávající od kosti a křupavou kůrčičku.
Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?
Je to skoro k neuvěření, ale svatý Martin už bude na svém bílém koni co nevidět na cestě, tudíž přichází čas zalistovat kuchařkami a připravit se na každoroční svatomartinskou hostinu. Svatomartinská pečená husa symbolicky zahajuje odpočet do Vánoc, mnohá hospodyňka tak už teď přemýšlí, jak na to, aby ta letošní sváteční pečínka byla ještě o něco lepší než ta loňská.
Knedlíky ke svatomartinské huse: Jaké vybrat a jak je připravit?
Svatomartinská husa se bez knedlíků neobejde, které však vybrat? Budou se hodit kynuté houskové, bramborové, špekové, chlupaté, karlovarské nebo snad Pajfálské? A jaké můžeme i zkombinovat?
autor Markéta v troubě
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena