Klasickou dýňovou polévku nejspíš znáte, zkuste si ji ale zjemnit jablkem a prohřát zázvorem. Hotová bude za pár minut a postup hravě zvládnou i ti, kteří s vařením teprve začínají.
Na polévku si připravíme 600 g dýně hokaido, což je zhruba polovina běžně prodávané velikosti dýně. Dále budeme potřebovat 2 lžíce másla, 1 cibuli, 180 ml smetany ke šlehání, cca 300 ml vývaru (může být kuřecí, zeleninový, v nouzi i jen voda), polovina jablka, šťáva z menší poloviny citronu, koření garam masala, zázvor (může být i sušený), muškátový oříšek, sůl a pepř.
Na ozdobu si pak nachystáme dýňová semínka, zakysanou smetanu a hoblinky parmezánu.
Je-li vývar osolen, již nesolíme. Přikryjeme poklicí, přivedeme k varu, stáhneme plamen na minimum a necháme probublávat cca 15 - 30 minut doměkka.
Dýňovou polévku ochutnáme a případně ještě doladíme.
Jakmile uslyšíme praskání, máme hotovo. Semínka odstavíme z plotny, aby nezhořkla.
Za ingredience na základ polévky zaplatíme cca 65 Kč. Za ozdobení si započítáme 55 Kč. Celkem nás tedy 4 porce vyjdou zhruba na 120 Kč (podle vybraných surovin).
zdroj: žena.cz
autor Markéta v troubě
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena