reklama
hledat uživatel
       

Recept na dýňové kari s cizrnou

1) Příprava surovin. 

Na 4 porce budeme potřebovat 1 větší dýni hokaido, 1 plechovku sterilované cizrny (250 g), 2 cibule, 3 lžičky kari koření, 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku kardamomu, 1 lžičku hořčičného semínka, 400 ml kokosového mléka, 2 limetky, pár snítek máty, 250 g jasmínové rýže, 2 lžíce rostlinného oleje a sůl.


2) Nejdříve oloupeme dýni, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kostičky.

3) Na oleji osmahneme cibuli (cca 3 minuty) společně s kari, kurkumou, kardamomem a hořčičným semínkem.

Mezitím můžeme začít vařit rýži podle návodu na obalu. Když je rýže měkká, scedíme ji. 


4) Do osmahnuté cibule s kořením přidáme nakrájenou dýni a promícháme, aby se dýně ze všech stran obalila.

5) Přilijeme kokosové mléko, osolíme, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vařit cca 10 minut, dokud dýně nezměkne.

6) Přidáme cizrnu, šťávu z jedné limetky, promícháme a necháme pár minut dojít na mírném ohni. 

7) Hotové dýňové kari s cizrnou ozdobíme mátovými lístky a podle chuti ještě můžeme zakápnout šťávou z druhé limetky.

Dýňové kari podáváme s uvařenou jasmínovou rýží. 



Dýňové kari s cizrnou a finanční náročnost

Dýně hokaido vyjde zhruba na 25 Kč, koření cca na 15 Kč, cibule 4 Kč, 1 plechovka cizrny na 40 Kč, kokosové mléko na 40 Kč, limetky na 16 Kč, rýže na 20 Kč, máta na 10 Kč. Celkem nás 4 porce dýňového kari tak vyjdou cca na 170 Kč. 




Přidat příspěvek k článku Dýňové kari s cizrnou krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.