reklama
hledat uživatel
       

Hermelín svým tvarem připomíná puk. I po zakoupení a uchovávání v chladných místnostech se mění chuťové vlastnosti tohoto sýru. Hermelín slouží k přípravě různých pokrmů. Doporučujeme, nechat sýr alespoň na 30 minut před konzumací mimo lednici, aby více vynikly jeho chuťové vlastnosti. Hermelín skladujeme v chladničce při teplotě 4 - 8 °C. Doporučujeme podávat s červeným vínem, u nás je nejvhodnější Modrý Portugal, Rulandské modré a Svatovavřinecké.

V našich obchodech najdeme tento sýr od dvou českých mlékáren.

První mlékárna vyrábí tyto druhy hermelínu

Hermelín má pružné krémové jádro a jemnou houbovou vůni. Díky postupnému prozrávání sýru, získává svoji charakteristickou krémovou konzistenci a jemné nezaměnitelné aroma. Vzhledem k vyšší gramáži jednoho kusu (120g) se hodí zejména pro studenou kuchyni, ale bez problémů ho můžete i smažit.

Hermelínový dip

Hermelín zelený pepř

Sýr, který je obalen v drceném zeleném pepři, jenž mu dodává v průběhu procesu zrání typické kořenité aroma. Intenzita chuti se zvyšuje s postupným prozráváním, kdy získává svoji charakteristickou konzistenci a ušlechtilá plíseň prorůstá směsí výběrového koření.

Plněný hermelín

Hermelín s česnekovým kořením

Spojuje klasickou jemnou chuť hermelínu s výraznou chutí a vůní česnekového koření.

Grilovaný česnekový hermelín

Hermadur

Hermadur je výsledkem spojení dvou výrobních technologií - aromatických sýrů a sýrů typu camembert. Díky této kombinaci vyniká výraznější, jedinečnou chutí a jemným aroma.

Sýrové šátečky

Hermelín s paprikovým kořením

Přírodní měkký sýr, jehož základem je klasický hermelín obalený ve směsi výběrového paprikového koření, které mu v průběhu procesu zrání dodá unikátní ostřejší chuť,

Hermelínová pomazánka

Créme

Jemný sýrový krém, jenž je tvořen vybranými hermelíny. Ty mu dodávají originální a příjemně plísňový charakter.

Rychlá pomazánka z hermelínu

Druhá mlékárna přichází s těmito druhy hermelínu

Hermelín je typický jemnou bílou ušlechtilou plísní a postupným prozráváním. Čerstvý má výrazné tvarohový střed, který se postupem času ztrácí, a sýr se stává jemnějším a lahodnějším. Svou velikostí (100g) se výborně hodí k nakládání i ke konzumaci za studena.

Nakládaný hermelín s olivami

Vltavín

Jedinečný dvouplísňový sýr. Neodolatelná kombinace dvou chutí klasického camembertu a modré plísně.

Pivní placka se sýrem

Hermelín Figura

Sýr s jogurtovou kulturou a odlehčenou chutí. Vyznačuje se jemnou nakyslostí a příjemným jogurtovým aroma.

Hermelín v listovém těstě

Hermelín smetanový

Má lahodnou, smetanovou chuť s výrazným máslovým aroma. Sametově hebká konzistence se rozplývá na jazyku.

Hermelínová pomazánka s vejcem

Hermelín s bylinkami

Sýr s vyváženým mixem bylinek s aromatickou bazalkou, jež sýru dodává svěží, čerstvou a neopakovatelnou chuť.

Hermelín s bylinkami

Hermelín pikantní

Hermelín se směsí zeleného pepře a chilli papriček, která jej předurčuje opravdovým vyznavačům pikantních chutí.

Hermelín s pepřem

Hermelín S Pepou na gril

Tento sýr je jediným hermelínem, který můžeme bez obav položit na gril.

Naložený Pepa

Teď už záleží jen na vás, vyzkoušet některý z uvedených sýrů. Můžete je použít přímo do vybraných receptů, nebo si vybrat z bohaté škály receptů na hlavní stránce a místo "obyčejného" hermelínu zvolit některou z kořeněných variant.

Foto: Profimedia



Přidat příspěvek k článku Hermelín a jeho druhy

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.