reklama
hledat uživatel
       

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

Letošní horké a suché počasí houbám příliš nepřálo, ale v těchto dnech se i houbaři mohou těšit z první úrody. My vám přinášíme výběr zajímavých a chuťově výborných receptů z čerstvých hub, které stojí za to vyzkoušet.

Houby obsahují velké množství vody, ale i zdraví přínosných látek

Možná jste měli to štěstí a narazili na první čerstvé houby. Věděli jste, že obsahují 85 – 95 % vody a sušina hub obsahuje 5 – 35 % bílkovin?  V houbách najdeme také spoustu vitamínů skupiny B, vitamín C, D, E a K. Z minerálních látek je třeba zdůraznit obsah draslíku, vápníku, manganu, železa a fosforu. Některé druhy hub obsahují také velké množství esenciálních aminokyselin stejně jako maso (např. pečárky a hříbky), a to už stojí za zařazení do jídelníčku. 

Houbová omáčka s muškátovým oříškem
(doba přípravy 30 min )

Babiččina houbová kulajda
(doba přípravy 35 min )

Klasická houbová smaženice
(doba přípravy 30 min )

Houbová pomazánka na topinky
(doba přípravy 1 h 15 min )

Houbová bramboračka
(doba přípravy 45 min )

Houbový guláš z čerstvých lesních hub
(doba přípravy 30 min )

Houbový perkelt
(doba přípravy 45 min )

Slaný houbový koláč
(doba přípravy 45 min )

Houbový prášek
(doba přípravy 20 min )


Další houbové recepty najdete na vaření.cz zde

Úvodní foto: Shutterstock.com



Přidat příspěvek k článku Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.