reklama
hledat uživatel
       

Hraběnčiny řezy krok za krokem

Recept na jablečnou klasiku, kterou nám pekly už i naše babičky. Hraběnčiny řezy chutnají nejlépe ještě teplé. Vychladnout ani nestihnou, protože se po nich hned zapráší.

Hraběnčiny řezy krok za krokem

1) Příprava surovin.

Na náplň si připravíme 500 g jablek, hrst rozinek, hrst ořechů (lískové, vlašské), 1 vanilkový cukr, 1 lžičku mleté skořice, 6 bílků, 100 g cukru krystal a 1 lžičku kukuřičného škrobu.

Na těsto budeme potřebovat 450 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 4 žloutky, 200 g měkkého másla, 2 lžičky kypřícího prášku a 2 lžíce mléka.


2) Ze všeho nejdříve si oloupeme jablka a nastrouháme je na hrubém struhadle.


3) V míse smícháme měkké máslo se žloutky a moučkovým cukrem tak, aby nám vznikla pěna (můžeme si pomoci ručním šlehačem).


4) Ke vzniklé pěně přimícháme mouku, kypřící prášek, přidáme dvě lžíce mléka a mícháme, dokud nám nevznikne hladké těsto.


5) Plech vysteleme pečícím papírem a ze vzniklého těsta odebereme asi tak 1/3, kterou dáme do mrazáku.



6) Připravíme si náplň - smícháme nastrouhaná jablka s rozinkami, vanilkovým cukrem a se skořicí.



7) Ořechy si nasekáme na menší kousky.

8) Zbylé těsto rozprostřeme na plech, na těsto rozetřeme rovnoměrně směs z jablek a posypeme ořechy.


9) Z bílků pomocí ručního šlehače vyšleháme sníh, přidáme cukr krystal, kukuřičný škrob a ještě jednou vyšleháme.



10) Sníh rozprostřeme na jablečnou směs. Vyndáme z mrazáku 1/3 odloženého těsta a rozdrobíme ho na bílky. 

Hraběnčiny řezy pečeme na 160 °C cca 45 minut, dokud řezy nezezlátnou.

12) Hraběnčiny řezy jsou nejlepší teplé a v den pečení, druhý den už řezy vlhnou a nejsou tak nadýchané.


Hraběnčiny řezy a finanční náročnost

Jablka nás vyjdou na 20 Kč, vejce na 24 Kč, máslo, rozinky, ořechy a další suroviny asi na 95 Kč. Hraběnčiny řezy nás tak budou stát cca 139 Kč.



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 2
Celkem záznamů: 2

Přidat příspěvek k článku Hraběnčiny řezy krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.