reklama
hledat uživatel
       

Hranolky mohou být zdrojem zdravé a vyvážené stravy

Hranolky McCain, to není nic jiného než brambory z odborně kontrolované sklizně a rostlinný olej s obsahem nenasycených mastných kyselin omega-6 a omega-9, které jsou pro zdraví nezbytné.

Hranolky McCain, to není nic jiného než brambory z odborně kontrolované sklizně a rostlinný olej s obsahem nenasycených mastných kyselin omega-6 a omega-9, které jsou pro zdraví nezbytné. Díky tomu jsou hranolky zdrojem cenných výživných látek, a mohou tedy být složkou zdravé a vyvážené stravy.

CO OBSAHUJÍ HRANOLKY McCAIN?

Hranolky McCain jsou vyrobené výlučně z celých čerstvých brambor a rostlinného oleje. Protože se připravují v pečicí troubě, uchovávají si většinu výživné hodnoty brambor. Brambory jsou kromě jiného zdrojem polysacharidů, které dodávají energii a zajišťují dlouhodobý pocit sytosti. Jsou rovněž bohaté na vlákninu, která čistí trávicí ústrojí od toxinů. Draslík a hořčík obsažené v bramborách posilují srdce a nervový systém; železo je nutné k produkci krve; mangan a měď se podílejí na řadě fyziologických procesů. Brambory dodávají organismu vitamin C, který zvyšuje odolnost. Obsah vitaminů B1, B2, B3 a B6 má pozitivní vliv na pěknou pleť, vlasy a nehty. Olej připravený odborníky z McCain, v němž se hranolky v průběhu výrobního procesu smaží, obsahuje nenasycené mastné kyseliny ve vhodném poměru.

KOLIK ZDRAVÉHO TUKU DODÁVAJÍ HRANOLKY McCAIN?

Člověk potřebuje cca 60 g tuku denně, z toho cca 40 g nenasycených mastných kyselin. 150 g hranolků McCain z pečicí trouby obsahuje cca 9 g zdravého tuku, to znamená 15 % doporučené denní dávky.

PROČ JE OLEJ McCAIN TAK ZDRAVÝ?

McCain jako první výrobce hranolků připravil olej s vlastním specifickým složením, který vychází z doporučení dietologů a firemních výzkumů. Olej McCain obsahuje mastné kyseliny ve vhodném poměru v souladu s aktuálními znalostmi o zdravé výživě: 1/3 nasycených mastných kyselin, které jsou zdrojem energie; 1/3 jednoduchých nenasycených mastných kyselin s obsahem omega-9, která snižuje hladinu „špatného“ cholesterolu LDL a zvyšuje hladinu „dobrého“ cholesterolu HDL; 1/3 vícenenasycených mastných kyselin, z nichž je nejdůležitější omega-6 a omega-3, které upravují krevní oběh, snižují hladinu cholesterolu LDL a regulují srážlivost krve.

Navštivte internetové stránky www.mojehranolky.cz




Přidat příspěvek k článku Hranolky mohou být zdrojem zdravé a vyvážené stravy

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.