reklama
hledat uživatel
       

Hranolky mohou být zdrojem zdravého tuku

Je možné, aby byly bramborové hranolky zdrojem zdravého tuku? Ano, je to možné a to není všechno. Hranolky McCain jsou prostě zdravé hranolky.

Lidský organismus potřebuje přibližně 60 g tuku denně, z toho zhruba 40 g nenasycených mastných kyselin, z nichž nejdůležitější jsou omega 3, omega 6 a omega 9. Společnost McCain na základě údajů dietetiků i vlastního výzkumu vypracovala a používá ve výrobním procesu speciální složení oleje, které přihlíží k doporučovanému poměru jednotlivých mastných kyselin. Tím, že hranolky McCain připravujeme v pečicí troubě, bez přidání oleje, máme jistotu, že jíme hodnotný tuk. Díky tomu mohou být hranolky McCain prvkem správné výživy.

Jaké výživné složky obsahují hranolky?

Hranolky McCain nejsou nic jiného než čerstvé, nakrájené brambory, smažené v rostlinném oleji. Připravené v troubě si uchovávají většinu výživných složek brambor. Mezi jiným obsahují škrob, což je složitý uhlovodan, který zajišťuje energii a dlouhodobý pocit sytosti. Brambory, ze kterých vznikají hranolky, jsou také zdrojem vlákniny, která v trávicí soustavě absorbuje toxiny; vitaminu C, který zvyšuje odolnost; vitaminů ze skupiny B, které mají vliv na vzhled pokožky, vlasů a nehtů; draslíku dobrého pro srdce; železa nezbytného pro tvorbu krve. Kromě toho rostlinný olej McCain speciálního složení, který je obsažen v hranolkách, zajišťuje organismu nezbytné nenasycené mastné kyseliny.

Jaký tuk je nejlepší pro zdraví?

Nezbytné nenasycené mastné kyseliny (NNMK), jak ukazuje sám název, jsou nezbytné pro udržení zdraví. Lidský organismus je však neumí sám vyrobit, takže je musí přijímat zvenku.

Kolik dobrého tuku je v hranolkách?

150 g hranolků McCain připravených v pečicí troubě obsahuje cca 9 gramů stoprocentního rostlinného oleje, což činí 15 % denní potřeby tuku.

V jakém poměru a proč se nenasycené mastné kyseliny musejí nacházet v naší stravě?

1/3 konzumovaných tuků musejí tvořit nasycené mastné kyseliny, protože jsou zdrojem energie;

1/3 konzumovaných tuků musejí tvořit mono-nenasycené mastné kyseliny s obsahem

omegy 9, která snižuje hladinu „špatného” cholesterolu LDL a zvyšuje hladinu „dobrého” cholesterolu HDL;

1/3 musejí tvořit polynenasycené mastné kyseliny, z nichž jsou nejdůležitější omega

6 a omega 3, které mimo jiné zlepšují krevní oběh a jsou důležitou složkou buněčných membrán. Navíc snižují hladinu cholesterolu LDL a upravují srážlivost krve.

Právě takové složení – optimální pro zdraví – má směs olejů, kterou vyvinula společnost McCain a používá je v procesu své výroby.

Navštivte internetové stránky: www.mojehranolky.cz




Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 1
  • Ivana
    Ivana

    Daly by se hranolky do trouby prodávat i ve školním bufetu? Myslíte,že splňují pamlskovou vyhlášku?
    Díky za rady

    09.07.2017 11:05:21

Celkem záznamů: 1

Přidat příspěvek k článku Hranolky mohou být zdrojem zdravého tuku

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.