reklama
hledat uživatel
       

Recept na skvělou italskou polévku Minestrone

1) Příprava surovin.

Na italskou polévku Minestrone si připravíme 1 cibuli, 150 g slaniny či špeku, 2 lžíce másla, 1 plechovku malých bílých fazolí, 120 g protlaku, sůl, pepř, 1 lžičku oregana, 1 stroužek česneku, 100 g těstovin a zeleninu dle výběru. Zde použita 1 velká mrkev, 10 cherry rajčat, 1 malá cuketa, půl malého zelí a čtvrtina celeru.

Na ozdobu si připravíme jarní cibulku a zelené bylinky.


2) Nejprve si nakrájíme na malé kostky slaninu, vložíme do hrnce a za občasného promíchání na středním plameni restujeme.

Mezitím si nakrájíme cibuli najemno, přidáme do hrnce ke slanině a necháme zesklovatět.

3) Omyjeme a očistíme mrkev, celer a zelí. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, celer a zelí na nudličky.


4) K lehce orestované slanině a cibuli přidáme 2 lžíce másla, nakrájenou mrkev, zelí a celer.



Promícháme a opékáme na středním plameni cca 7 minut, aby zelenina lehce změkla.

5) Mezitím si připravíme protlak, nakrájíme cuketu na kostky a rajčata na čtvrtky, česnek nadrobno.


6) Do hrnce přidáme připravený protlak, cuketu, česnek a opět zarestujeme. Velmi lehce osolíme, opepříme a také okořeníme oreganem.


7) Obsah hrnce zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu. Přiklopíme, stáhneme plamen na minimum a necháme probublávat cca 7 minut.


8) Asi 2 minuty před koncem vaření přidáme propláchnuté bílé fazole, nakrájená rajčata a nasekanou zelenou bylinku.



Promícháme, přiklopíme a necháme ještě cca 2 minuty probublávat.

9) Hotovou polévku ochutnáme a případně dochutíme, zelenina by měla být na skus, tedy ne tvrdá, ale ani rozvařená.


10) Hotovou italskou polévku Minestrone servírujeme se zvlášť uvařenými těstovinami a ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a zelenou bylinkou.


Italská polévka Minestrone a finanční náročnost

Ingredience na polévku Minestrone nás vyjdou na zhruba 130 Kč, dle výběru surovin.

Vyzkoušejte také další recepty krok za krokem:

Výborná polévka z pečené mrkve

Polévka z pečené dýně

Vietnamská polévka Pho bo

A co takhle Rajčatová polévka s fazolemi?

Minestrone
(doba přípravy 1 h 30 min )

Francouzská bageta
(doba přípravy 1 h 15 min )

 



Přidat příspěvek k článku Italská polévka Minestrone krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.