reklama
hledat uživatel
       

Proč právě ovocný koktejl?

Nejčastější a zároveň i nejoblíbenější nealkoholické koktejly jsou nápoje s obsahem mléka a smetany, které se připravují velmi často z čerstvého ovoce i zeleniny. Mléčné koktejly si snadno vyrobíme doma sami. Recept na jeden domácí mléčný koktejl vám nyní přinášíme ve fotoreceptu krok za krokem.

Recept na jahodový mléčný koktejl krok za krokem

1) První fází je příprava ingrediencí a surovin.

Na 2 porce mléčného jahodového koktejlu potřebujeme 500 ml plnotučného a dobře vychlazeného mléka, 100 gramů zakysané smetany, 200 gramů čerstvých sladkých jahod, 2 lžíce instantního vanilkového nápoje a vanilkový cukr podle chuti.

2) Přichystáme si potřebné kuchyňské náčiní.

Na výrobu mléčných koktejlů můžeme použít jeden z těchto přístrojů: klasický mixér, smoothie maker nebo ruční ponorný mixér. Se všemi těmito pomocníky lze dosáhnout stejného výsledku.

3) Jahody omyjeme a rozčtvrtíme. V mixéru si nejprve lehce rozmixujeme mléko a kysanou smetanu.

4) Poté přidáme do mixovací nádoby 2/3 jahod a důkladně rozmixujeme.

5) Polovinu takto rozmixovaného nápoje nalijeme do dvou připravených sklenic.

6) Do zbylého koktejlu v mixéru přidáme zbytek jahod a instantní vanilkový nápoj. Opět dobře promixujeme.

7) Milovníci sladčích koktejlů si mohou nápoj dosladit lžičkou vanilkového cukru.

8) Vyšlehaný nápoj dolijeme k první polovině mléčného koktejlu.

9) Sklenici s koktejlem ozdobíme čerstvou jahodou, pro vůni lze například přidat i lístek čerstvé máty.



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 2
  • xIndian
    xIndian

    Proboha, proč tam dáváte nějaký umělohmotný instantní nápoj? Proč radši nenapíšete, že pro vanilkovou chuť je nejlepší přidat semínka z vanilkového lusku, příp. rozpůlený lusk vyvařit v mléce? A zbylý lusk (nevyvařený) dát do sklenice s moučkovým cukrem, čímž si vyrobíme výborný domácí vanilkový cukr... Nebo alespoň použít vanilinový cukr, popř. ethylvanilinové aroma (dostupné v drogeriích). Navíc se dá sehnat i pravý mletý vanilkový cukr za rozumnou cenu.

    21.06.2013 09:23:51

    • Jana Konvalinková
      Jana Konvalinková

      Asi proto, že naše děti jej mají rady, stejně, jako granko například. Nikdo přece nikoho nenutí, použít jej. Lze ho vynechat a dosladit vanilkovým cukrem, nebo ochutit vanilkou z pravého lusku.
      V dnešní době se ale mnoho instantních výrobků velmi zlepšilo, nepoužívají se v nich E a jiné škodlivé látky.

      23.06.2013 11:57:27

Celkem záznamů: 2

Přidat příspěvek k článku Jahodový mléčný koktejl krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.