Skladování jídla v lednici má svá pravidla, i když ne každý z nás se jimi řídí. Pokud budete potraviny uchovávat správným způsobem, zabráníte tomu, že podlehnou zkáze dřív, než by měly. Předejdete tak zbytečnému vyhazování a tím plýtvání jídlem, stejně jako nepořádku v lednici.
Lednice a jejich chladící zóny bývají uspořádány různě, a to podle velikosti a typu spotřebiče. Je dobré uložit si při koupi lednice manuál od výrobce, který nám do budoucna pomůže právě k informacím ohledně správného skladování potravin v daném typu chladničky.
Důležité je také pravidelná údržba tohoto chladícího zařízení, které patří bezesporu k nejdůležitějším spotřebičům v dnešní domácnosti. Je nutné dbát o jeho čistotu, pravidelně a správně odmrazovat. Existují také nejrůznější metody, jak předejít nepříjemným zápachům v lednici, např. umístíte-li dovnitř na nějakou dobu otevřenou nádobu s trochou kávy, jablka nebo jedlou sodu. Lednici nepřetěžujme a nepřeplňujme, dochází tím ke zhoršení cirkulace vzduchu v jejím uzavřeném prostoru a sníží se kvalita její činnosti. Při častém otevírání lednice, která je např. delší dobu poloprázdná, se zvyšuje spotřeba energie, a to dokonce víc, než když máte lednici hodně dobře zásobenou.
Těmto potravinám chlad nesvědčí a při skladování v lednici ztrácí svou kvalitu i chuťové vlastnosti. Jsou to např.:
Jaké zkušenosti se skladováním potravin v lednici máte vy?
Zdroj: prozeny.cz, blog.kaloricketabulky.cz
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena