Asi každý z nás se dostal někdy do zoufalé situace. Pak záleží na nás, jak se s tím vypořádáme. Také jídlo se odráží na naší psychice.
Také na naši psychiku má vliv i jídlo, ovzduší, práce a další negativa, která jsou kolem nás. Konzumujeme příliš mnoho jídla v nesprávné kombinaci. Potraviny a životní prostředí jsou dost zatížené průmyslově zpracovanými potravinami. Pak jsou trávící a vylučovací orgány jako je žaludek, střeva, játra, ledviny hodně zatěžovány. Látková výměna spotřebovává velké množství energie. Jedy zůstávají v těle a stávají se příčinou ukládání nečistot a jedů.
To vše brání zdravému fungování organismu.V důsledku toho dochází k civilizačním chorobám jako je onemocnění kloubů, dna, vysoký krevní tlak, nemoci srdce a nemoci krevního oběhu, alergie, bolesti hlavy, alergie a další.
Kdysi bylo překyselení často zanedbáváno. Překyselení vzniká pomalu a celá léta se člověk přizpůsobuje průvodním jevům. Až když jsou bolesti prudké, tak si pak uvědomíme způsob svého stravování. Naše tradiční kuchyně a průmyslově zpracované potraviny nám dodávají hodně tuku. Nevhodné jsou právě živočišné tuky, které jsou na denním pořádku našeho jídelníčku. Naše strava obsahuje hodně proteinů. Protein má smysl jen když posilujeme a vydáváme hodně energie. Ale i tak by jsme neměli mít ve stravě hodně proteinu. Nadměrná spotřeba proteinů nevede jen k překyselení, ale také k chorobám způsobeným ukládáním bílkovin.
Strava bohatá na obilniny je bohatá na uhlohydráty, ale zase chudá na esenciální látky jako jsou enzymy, vitamíny, minerály a stopové prvky. Jsou to právě ty potraviny jako je cukr nebo bílá mouka. Celkově je naše strava příliš chudá na esenciální látky, které si náš organismus neumí vytvořit sám. Obilniny bychom neměli míchat s chlebem a pečivem. Jíme buď obilniny nebo chléb. Obilniny a chléb jsou jinak tepelně zpracované a když je jíme současně, v energii těla se to nepříznivě projeví.
Průmyslově zpracované potraviny jsou také chudé na živiny. Do naši stravy se dostane velmi málo přírodních látek. Nejvhodnější je jíst přírodní potraviny, což pro nás znamená co nejméně potraviny upravovat. Také tyhle průmyslové potraviny jsou chudé na balastní látky.
Jídlo nesprávně kombinujeme a pak se můžeme cítit unavení, malátní. Měli bychom si jednou všimnout, jak jídlo kombinujeme. Správné kombinace jídla známe pod pojmem Dělená strava. Jídlo ulehčuje trávení. Čím méně mícháme potraviny, tím je trávení snadnější. Máme dostatečnou rezervu pro vylučování.
Také i nápoje jsou průmyslově zpracovány a tyhle nápoje nám neposkytují žádné pozitiva. Téměř všechny obsahuji cukr, kofein nebo alkohol. Nejlepší je čistá voda bez bublinek.
Jedy jsou jak ve vzduchu, vodě, půdě, v budovách, na pracovištích. Jedy jsou také ze zemědělství, jedy, které vznikají nevhodnou přípravou jídel. Jedy jsou prostě důsledek stresu v organismu. Při stresu s v těle tvoří různé chemikálie. Zbavíme se jich prostřednictvím pohybu. Ze stresu, životního spěchu a zloby, ze strachu z egoismu a arogance ve všech našich negativech se v těle ukládají jedy. Díky našim emocím si zatěžujeme náš organismus.
Sami sebe se pak ptejme, stojí nám to za ty potíže? Nezkusili bychom si ten život trochu zpestřit, oživit a upravit náš jídelníček? Dnes kolem sebe vidím jen zamračené lidi. Kam se poděla radost ze života? Najdou se i lidé plní optimismu, ale těch je málo. Pojďme to změnit!
Foto: Profimedia
autor Jovi
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena