Máte rádi lečo? Co takhle vyzkoušet variantu z cukety, ve které nechybí kousky slaniny a klobásky? Cuketové lečo je chuťově výborné a na přípravu víc než snadné. FOTORECEPT krok za krokem.
Na cuketové lečo budeme potřebovat 1/2 středně velké cukety, 3 velká rajčata, 4 velké bílé papriky, 1 cibuli a 2 - 3 stroužky česneku. Dále si připravíme 100 g slaniny v celku, 1 pikantní klobásu, sůl, mletý černý pepř, drcený kmín a olej.
Na pánvi rozehřejeme 1 - 2 lžíce oleje a cibuli osmahneme. Poté přidáme papriku a znovu asi 2 minuty restujeme.
Zeleninu podlijeme trochou vody, počítáme s tím, že spoustu tekutiny pustí i zelenina během dušení. Přikryjeme pokličkou a 5 - 10 minut podusíme.
Za zeleninu a dochucovače (cuketu, rajčata, papriku, cibuli, česnek a koření) si započítáme zhruba 40 Kč, za klobásku a slaninu asi 30 - 40 Kč. Čtyři porce cuketového leča s klobáskou nás tak vyjdou na 70 - 80 Kč.
Další recepty na lečo najdete zde
Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo
Víte, že pravé maďarské lečo se připravuje bez vajec? Základem je kvalitní zelenina, maďarská klobáska a mletá paprika. A výsledek? Mizí z pánve bleskovou rychlostí, jak je dobré. FOTORECEPT krok za krokem.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena