Allegria - Firma na zážitky byla založena na konci roku 2004 s cílem rozvinout v České republice zcela unikátní produkt - zážitky. Jde o jedinečný a originální dárek pro vás i vaše blízké. Je to možnost splnit si sen a prožít něco, o čem jste snili jako malí. V současné době v nabídce zážitků naleznete snad všechno, na co si vzpomenete. Nechybí střelba ze samopalu, létání vrtulníkem nebo větroněm, medové masáže, ale také například vaření s Kluky v akci.
Jak probíhá kurz vaření s Kluky v akci?
Po příchodu budete uvítání sklenkou sektu a drobnou pochutinou. Poté obdržíte recepty vybraných pokrmů a u připravených kuchyňských stanovišť pod vedením Ondřeje a Filipa budete jídlo připravovat. Po celou dobu vaření (asi 3 hodiny) se o Vás budou starat profesionální číšníci. Závěrem celého kurzu (maximálně 10 lidí v kurzu) je večeře z připravených jídel, kterou si společně sníte s kuchaři Ondřejem Slaninou a Filipem Sajnerem.
Navíc dostanete skvělou zástěru, občerstvení v průběhu celého kurzu a samozřejmě certifikát o absolvování kurzu. Pokud máte malé děti tak nezoufejte. Pořadatelé kurzu myslí na všechno a vaše ratolesti vám pohlídají.
Samozřejmě nechybí zábava z vaření a vtípky od obou Kluků v akci.
Aktuální informace o kurzu vaření s Kluky v akci naleznete na stránkách Firmy na zážitky: www.darky-jsou-zazitky.cz
Ondřej Slanina si s Vámi rád uvaří a naučí vás čarovat v kuchyni
Snad všichni milovníci dobrého jídla znají Ondřeje z televizní obrazovky, ale prostřednictvím zážitku z kurzu vaření máte možnost se s ním setkat i osobně. Požádali jsme Ondřeje Slaninu, zda by s námi udělal rozhovor a ještě více nám přiblížil průběh kurzu vaření od Firmy na zážitky.
Ahoj Ondřeji. Jak se Vám daří?
Ondřej Slanina:
Děkuji, daří se mi velmi dobře.
Ondřeji. Ať se Vám toto označení líbí nebo ne, rozhodně patříte mezi
české kuchařské celebrity. Máte čas i na něco jiného, co nemá nic společného s jídlem a vařením?
Ondřej Slanina:
Slovo celebrita úplně nesnáším. Celebrita je osoba známá v mnoha
zemích, která na sobě pracuje řadu let. V Čechách je to pro mě třeba Karel Gott, popřípadě Helena Vondráčková a Lucie Bílá. Nicméně mám čas i na své relaxační prostředky jako jsou jízda autem, vodní dýmky a golf na drivingu.
Co třeba extrémní sporty?
Ondřej Slanina:
Myslím si, že moderní hektický život je sám o sobě extrémní, takže vícero extrémů nepotřebuji.
Spolupracujete se společností Allegria - Firma na zážitky. Zajímalo by nás, jestli jste někomu daroval "zážitek" nebo měl možnost sám si prožít nějaký adrenalinový zážitek? Láká vás to?
Ondřej Slanina:
Jednou jsem si zkusil skok na gumovém laně a stačilo mi to.
Vy a váš kolega Filip Sajler realizujete pro Allegrii gurmánské zážitky - kurzy vaření. Může s Vámi člověk zažít trochu toho adrenalinu také u vaření v kuchyni?
Ondřej Slanina:
No, musím říct, že občas něco chytne a začne hořet, takže tam adrenalin je. Ono
stačí vaření s námi dvěma:-)
Proč byste doporučil takový kurz absolvovat? Co by ve mně měl kurz vaření zanechat?
Ondřej Slanina:
Dobrý pocit z vaření s přáteli a pochopení o jednoduchosti vaření.
Jste připraveni i na začátečníky, kteří nezvládnou ani nakrájet cibuli? Nebo je lepší, když mám alespoň základní zkušenosti s vařením?
Ondřej Slanina:
Je nám to jedno. Uvítáme kohokoli, každý u nás může něco nového
zažít.
Recepty, které na kurzu vaříte, si připravujete Vy nebo se spolu můžeme vrhnout i na něco, co si předem vyberu já? Třeba klasickou českou svíčkovou?
Ondřej Slanina:
Recepty připravujeme sami, ale svíčková je tam taky:-)
Jaké jsou nejčastější a nejoblíbenější recepty, které na takových kurzech vaříte?
Ondřej Slanina:
Nejčastěji a nejraději připravujeme suši, směsi ve wok pánvi, steaky a italská jídla.
Naučíte mě na kurzu i nějaké míchané nebo teplé nápoje?
Ondřej Slanina:
Občas děláme i nějaké drinky, máme je rádi, takže proč se nepodělit.
Setkal jste se s trémou v kuchyni? Třesoucí se ruce, šok ze setkání s Vámi a vůbec? Máte tip, jak s takovou trémou bojovat? Třeba z vlastní zkušenosti?
Ondřej Slanina:
S trémou jsem se setkal a je to zbytečný, jsme normální lidi jako
každý jiný.
Všechny by nás jistě také zajímalo, jestli Vás výuka vaření baví. Nepřemýšlel jste někdy o učitelské profesi?
Ondřej Slanina:
Baví mě to moc, ale určitě nechci být učitel. Chodí k nám hlavně dospělí lidé, kteří se chtějí učit, takže je to pro nás hračka.
A nakonec ještě několik otázek na tělo:
Váš oblíbený míchaný nápoj:
Mojito,
Cuba Libre
Vaše oblíbené jídlo:
hummus,
španělský ptáček
Co vám vyloženě nechutná:
škubánky s mákem
Které jídlo vaříte nejraději:
jednoduché a rychlé
Které naopak nevaříte rád:
složité a zdlouhavé
Děkujeme za rozhovor. Mějte se fajn.
Ondřej Slanina:
Děkuji Vám