reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Lepší než ze stánku: Domácí langoše krok za krokem

Jak si ty nejlepší langoše připravit doma? Přece podle našeho FOTORECEPTU! Těsto ze zakysané smetany je bezkonkureční. K dochucení nesmí chybět česnek, kečup, tatarská omáčka a sýr.

Domácí langoše ze zakysané smetany krok za krokem

1) Příprava surovin.

Na těsto budeme potřebovat 500 g hladké mouky, 150 g zakysané smetany, 200 ml polotučného mléka, 1/2 kostky čerstvého droždí, 1 vejce, 1 lžičku cukru krupice a 2 lžičky soli. Je třeba mít po ruce i větší množství oleje na smažení. 

Na dochucování si připravíme pár stroužků česneku, tvrdý sýr (eidam, gouda, ementál apod.), tatarskou omáčku a kečup

2) Vlažné mléko nalijeme do mísy, přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru a promícháme. 

3) Do mléka přidáme také zakysanou smetanu, vejce a prosátou hladkou mouku. 

Vyzkoušejte také recept na domácí hovězí hamburger s kozím sýrem a barbecue omáčkou, který jsme připravili z domácích housek

 

4) Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy.

Těsto posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. 

5) Mezitím si připravíme tvrdý sýr, který na jemném struhadle nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. 

6) Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, uděláme z nich zhruba stejně velké bochánky, které necháme na vále ještě krátce kynout (10 minut). 

7) Každý bochánek roztáhneme na placku. 

8) Na pánvi rozpálíme velké množství oleje, langoše musí při smažení plavat. 

Do rozpáleného oleje opatrně vložíme langoš a smažíme po obou stranách dozlatova. Jde to velmi rychle. Osmažené langoše klademe na papírový ubrousek, odsajeme tak přebytečný tuk

 

9) Každý langoš podle chuti potřeme česnekem, kečupem nebo tatarskou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. 

10) Langoše podáváme ještě teplé jako sytou chuťovku i hlavní chod.

Pokud si dáme práci navíc, můžeme si předem připravit i Domácí kečup, v tomto článku vás ho naučíme krok za krokem.

Langoše ze zakysané smetany a finanční náročnost

Těsto a olej na smažení nás dohromady vyjde na 35 Kč. Suroviny k dochucení asi na 50 Kč. Z tohoto množství připravíme cca 10 středně velkých langošů. 

Další recepty na langoše 

Stánkové langoše
(doba přípravy 45 min )

Výborné maďarské langoše
(doba přípravy 45 min )

Langoše z jogurtového těsta
(doba přípravy 1 hod )

Langoše od babičky
(doba přípravy 30 min )

 



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 14
  • Mldnykuchar
    Mldnykuchar

    Me uplne staci pripravit testo z pul napul bily jogutt/ mliko mouka trochu oleje , sul nemusi byt ani drozdi a jsou vyborne kdyz ale mam tak jsou jeste lepsi . Prave diky tomu jogurtu jsou krasne nadychane ovsem kdyby se tam daval jen jogurt byly by nanchang az moc. Jsou vyborne a timto zpusobem to je nenarocne , staci opect v oleji

    16.09.2020 18:06:34

  • jiris
    jiris

    nejlepší langoš je vepřový řízek!

    16.09.2020 11:26:15

  • Petr
    Petr

    Zkuste do těsta dát kousky domácí čabajky nebo uzeného

    Vyrobte si to doma s XXL generátorem studeného kouře z linykuchar cz
    Vyrábějte doma trvanlivou uzeninu a bez chemie.

    12.05.2020 08:32:59

  • INA
    INA

    Tyto langoše ze stejných surovin,ale v jiném poměru a navíc s celým kmínem, dělám už více než 35 let podle receptu od mých slovenských přátel. A ty langoše co sem vtrhly po r. 89 jsou jen blafy. Lepší jsem nikdy nejedla.

    16.07.2019 00:30:29

  • Jana
    Jana

    správné těsto na langoše je pouze voda mouka droždí a sůl Toto jsou hnusné buchťaky s langošem to nemá nic společného už jsem to jedla to je pěkný hnus To je buchta ne langoš

    09.09.2018 13:16:01

  • kuchařík
    kuchařík

    Tento recept je na klasické " vdolky " s povidly, tvarohem... jen méně soli. Langoše jsou opravdu bez vajíčka, smetany i plnotučného mléka. Mléko jedině obyčejné ředěné vodou. Recept mám z Maďarska ověřený slovenskou babičkou. Ty dámy snad vědí, co je langoš :-))) Ale ano, každému chutná něco jiného. I sladká hamburgerová buchta. Takže, kdo chce, udělá si tuhle plnotučnou variantu langoše. Dobrou chuť všem :-))

    02.09.2018 12:20:05

  • Bébarová Radka
    Bébarová Radka

    Osobně se domnívám, že do langošů sktutečně nepaří vejce. Není to pak langoš, ale kynutý placek, jak říkávala moje maminka zkrátka pagáč. A ten jsme většinou jedli s tvarohem a povidlama.

    01.09.2018 11:45:16

    • Marie
      Marie

      Re: Langoše

      Z kynutého těsta bez zakysané smetany se u nás dělaly placky, které se kladly na suchý plech a pozvolna se v trube pekly. V polovině doby pečení se všechny otočily a pekly se dál. Vychladlé se natíraly sladkými hruškovými nebo jablkovými povidly, sypaly strouhaným tvarohem a pokapaly zakysanou smetanou. Lidi, to byla taková bašta ...... Kurňa, asi si je udělám.

      02.09.2018 13:27:45

  • sylvamh
    sylvamh

    RECEPT NA LANGOŠE

    Výborný recept, je to dobrota. Když byly moje vnučky malé, ale i nyní po letech jsou langoše pro ně oblíbenou pochoutkou. Brzy tento recept vyzkouším, díky za něj...

    01.09.2018 11:30:03

  • Iveta
    Iveta

    Langose krok za krokem

    Vynikajici recept ,lepsi nemuze byt

    23.01.2018 11:37:38

  • Palika
    Palika

    Do langoše rozhodně smetana, mléko a vajíčko nepatří. Zas jeden upravený recept. Pokud to tam někdo dává, není to již langoš, ale jen jakási napodobenina ...

    25.08.2016 11:41:35

    • Petr Král
      Petr Král

      Re: Langoš???

      Paliko: těšíme se na váš perfektní recept s fotografiemi, který bude inspirací a zdrojem pro všechny, kdo hledají původní recepturu. Recept můžete přidat pomocí jednoduchého formuláře pro přidání receptů, který naleznete v pravém sloupci našich stránek.

      26.08.2016 10:52:40

  • MM
    MM

    Komentář k článku Recept na langoše krok za krokem

    Postrouhat můžete i balkánským sýrem.

    Koho nebaví tatarka na langoších: nakrájejte cibul na drobno, osolte a nechte dvě hodinky v chladu pod zátěží (třeba mezi dvěma talíři). Přestane pálit, zesládne a pustí šťávu. Přidejte podle chuti hustého jogurtu nebo kysané smetany, zamíchejte a aplikujte místo tatarky. To mě naučil kamarád ze Srbska.

    A taky se dají mazat rozhudou.

    14.08.2016 22:48:46

Celkem záznamů: 14

Přidat příspěvek k článku Lepší než ze stánku: Domácí langoše krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.