Příprava tohoto zapékaného pokrmu je poměrně jednoduchá a rychlá. Hlavními surovinami je květák, filet lososa a vše spojí bešamelová omáčka vylepšená strouhaným sýrem. Recept krok za krokem.
Na 4 porce si připravíme 130 g lososa, 1 větší květák, 400 ml mléka, 150 g sýru cheddar, 100 g sýru ementál, 50 g másla, 50 g špaldové mouky, muškátový oříšek, sůl a pepř.
Nepřestáváme míchat a pomalu vlijeme mléko, chvíli povaříme a nakonec nasypeme nastrouhané sýry. Mícháme, dokud se sýry nerozpustí a všechny suroviny nespojí.
Můžeme posypat čerstvými bylinkami, například oreganem.
Chlazený filet lososa koupíme za 143 Kč, květák za 20 Kč. Bešamelová omáčka nás díky sýrům vyjde na 83 Kč. 4 porce lososa s květákem v bešamelové omáčce tak uvaříme za 246 Kč.
autor Hanka
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena