reklama
hledat uživatel
       

Recept na luštěninové těstoviny se špenátem

1) Příprava surovin. 

Na 2 porce budeme potřebovat 250 g těstovin Légumio Fusilli z cizrny a kukuřice, 100 g čerstvého špenátu, 1 kelímek smetany na vaření, 2 - 3 velké stroužky česneku, kousek pórku, kousek másla, 100 g jemně mletého parmazánu, sůl a pepř. 


2) Máslo na pánvi rozpustíme, přidáme na nudličky nakrájený pórek a orestujeme. Maličko osolíme, vsypeme nadrobno nakrájený česnek a necháme jen krátce rozvonět. 


3) Do pánve přisypeme nahrubo nasekaný špenát. 


4) Špenát necháme za stálého míchání povolit a zavadnout.


5) Přilijeme smetanu a necháme pár minut probublávat, omáčku zahustíme najemno nastrouhaným parmazánem, který do omáčky jen jednoduše vmícháme a už jen krátce prohřejeme. Podle chuti opepříme. 


7) Do špenátové omáčky vmícháme luštěninové těstoviny, které jsme si uvařili v dostatečně velkém množství osolené vody. Těstoviny Légumio vaříme 7 minut, až jsou al dente, poté je proplachujeme studenou vodou. 


8) Za pouhých 20 minut máme hotovo. Luštěninové těstoviny se špenátem posypeme při podávání kousky parmazánu. 

Recept vznikl ve spolupráci s 
                                    



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 1
  • jana
    jana

    Komentář k článku Luštěninové fusilli se špenátem a parmazánem krok za krokem

    no, s pravými těstovinami je to lepší

    15.02.2020 16:13:59

Celkem záznamů: 1

Přidat příspěvek k článku Luštěninové fusilli se špenátem a parmazánem krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.