reklama
hledat uživatel
       

1) Příprava surovin. 

Na 2 porce penne s lososem, rajčátky a bazalkou budeme potřebovat: 200 g luštěninových těstovin penne zn. Légumio, 200 g lososa bez kůže, 2 menší šalotky, 150 - 200 ml smetany na vaření, asi 10 cherry rajčátek, 2 lžíce  oleje, pár lístků čerstvé bazalky, sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení. 


2) Nejprve si nakrájíme šalotku na drobné kostičky. Lososa naporcujeme na nudličky nebo menší kostky. Rajčátka s bazalkou opláchneme. 



3) Šalotku vsypeme na 2 lžíce rozpáleného oleje a osmahneme. Přidáme kousky lososa a za občasného promíchání opečeme. 



4) Lososa osolíme, zalijeme smetanou a za občasného promíchání necháme cca 5 minut probublávat. Smetana nám krásně zhoustne a lososa "obalí". V závěru přidáme na kousky nakrájená rajčátka a znovu pár minut prohříváme. 



5) Mezitím si uvaříme penne z luštěnin - stačí je vhodit do vroucí osolené vody a vařit 7 minut, až jsou al dente. Uvařené luštěninové těstoviny scedíme a propláchneme studenou vodou. 

 
6) Do smetanové omáčky vsypeme uvařené těstoviny, osolíme, dochutíme čerstvě mletým pepřem a dobře promícháme. 



7) Luštěninové penne s lososem můžeme ihned podávat. Pro zajímavější a intenzivnější chuť sypeme nadrobno nasekanou čerstvou bazalkou. Můžeme ještě pokapat citronem. 

Recept vznikl ve spolupráci s 
                                    



Přidat příspěvek k článku Luštěninové penne s lososem a bazalkou krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.