reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

1. Příprava surovin. 

Na 4 porce budeme potřebovat: 4 porce těstovin Rigatoni z hrachu a cukety řady Légumio (cca 80 - 100 g na porci), 2 mladé cukety, 2 stroužky česneku, 2 - 3 lžíce kvalitního olivového oleje, 140 g parmazánu, sůl, čerstvě mletý barevný pepř a pro pikatní úpravu chilli vločky.


2. Cukety dobře omyjeme, odkrojíme konce a nastrouháme na hrubší nudličky. Cuketu prosolíme asi půl lžičkou soli a necháme povolit. Přebytečnou vodu poté vymačkáme. 

3. Rigatoni vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme 7 minut, až jsou al dente. Uvařené těstoviny scedíme a propláchneme studenou vodou. 

4. Rigatoni zalijeme olivovým olejem, jemně osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, vymačkanou cuketu a dobře promícháme. Pokud volíme pikantnější variantu, přidáme ještě špetku chilli vloček nebo mletého chilli. 



5. Máme hotovo, můžeme servírovat. Rigatoni s cuketou rozdělíme na porce, posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem a dozdobíme bylinkami. My použili čerstvé oregano a chilli papričku. Dobrou chuť!



Recept vznikl ve spolupráci s 
                                    




Přidat příspěvek k článku Luštěninové rigatoni s cuketou a parmazánem krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.