1) Příprava surovin.
Na 2 porce budeme potřebovat 250 g luštěninových těstovin Bonduelle Légumio rigatoni z hrachu a cukety, 100 g sušených rajčat, 200 g uzeného tofu, 50 - 60 g pesto omáčky, pro dochucení česnek, sůl a pepř.
2) Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje ze sušených rajčat, přídáme na hranolky nakrájené tofu a pár minut restujeme, až je zlatavé.
3) K tofu přidáme překrájená rajčata a necháme jen krátce rozvonět.
4) Luštěninové těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, což trvá zhruba 7 minut. Uvařené těstoviny slijeme a propláchneme studenou vodou.
5) Těstoviny vsypeme do pánve, přidáme rajčatové pesto (my použili pikantnější verzi s chilli papričkou) a dobře promícháme. Směs podle chuti opepříme, můžeme přidat malinko prolisovaného česneku a pokud je potřeba, dosolíme. Ale pozor, pesto bývá dost slané!
6) Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krátce prohřejeme a můžeme podávat. Při servírování zdobíme čerstvou bazalkou.
Recept vznikl ve spolupráci s