reklama
hledat uživatel
       

Recept na dort Pavlova v mini verzi

1) Příprava surovin.

Na korpusy si připravíme: 150 g bílků (z cca 4 vajec), 200 g cukru krupice, 2 lžíce citronové šťávy (nebo vinného octa), 2 lžíce bramborového škrobu, špetku soli. Na dokončení: 250 g mascarpone, 100 ml smetany ke šlehání (33%), ovoce.


2) Nejprve si připravíme všechny suroviny a přesně odvážíme. Nachystáme si i plech s pečícím papírem, na který si můžeme předkreslit kolečka s průměrem 8 cm.

3) Plech potřeme pomocí mašlovačky olejem a pečící papír přitiskneme k plechu (předkreslenou stranou směrem dolů). Nyní si rozehřejeme si troubu na 150 °C.

4) Ve větší míse vyšleháme bílky se špetkou soli. Je vhodné si misku předem řádně odmastit, například vytřít polovinou rozkrojeného citronu, případně propláchnout trochou octa a vylít.

5) Po 2 minutách šlehání bílků při střední rychlosti zvedneme otáčky a budeme šlehat další 3 minuty, přičemž každou minutu přisypeme třetinu množství cukru. Šleháme v jednom směru, abychom nenarušili strukturu bílků.

6) Po 3 minutách máme zašlehán všechen cukr, sníh je pevný, avšak se ještě netvoří pevné špičky.

7) Šleháme naplno posledních 5 minut, po uplynutí se již na metličce bude tvořit pevná špička.

8) Šlehač vyměníme za stěrku, zasypeme škrobem a jemně párkrát překládáním zamícháme, opět v jednom směru tak, aby byl celý škrob vmíchán do bílků.

9) Nakonec jemně vmícháme pár tahy i citronovou šťávu (lze nahradit vinným octem).

10) Směs naplníme do cukrářského sáčku s velkou špičkou (může být kulatá i ve tvaru hvězdy). Tip: Lépe se nám bude plnit, když si cukrářský sáček navlečeme na vysokou sklenici a přehneme okraje.

11) Na připravený pečící papír vytvoříme ze směsi pomocí cukrářského sáčku malá hnízda, tedy vytvoříme nejprve dno a poté dokola stěny (dvakrát obtočíme dokola).

12) Mini Pavlova vložíme do trouby, kterou jsme si PŘEDEM rozehřáli na 150 °C (horní a dolní ohřev). Ihned po vložení stáhneme teplotu na 120 °C a sušíme 55 minut. Poté vypneme troubu, NEOTVÍRÁME troubu ani v průběhu pečení a ani poté, pouze vypneme troubu a necháme zde do vychladnutí při zavřených dvířkách, teprve po vychladnutí vyjmeme.

13) Vychladlé korpusy plníme vyšlehanou smetanou s mascarpone. (Tip: Smetanu s mascarpone si můžeme vyšlehat předem a plnit ideálně cca 2 hodiny před podáváním.)

14) Naplněné Mini Pavlovy ozdobíme ovocem a podáváme.

Mini Pavlova a finanční náročnost

Ingredience na 8 porcí dezertu Mini Pavlova nás vyjdou na zhruba 100 Kč.

Tyhle recepty by vám mohly také chutnat

Dort Pavlova
(doba přípravy 1 hod )

Bezé bochánky s jahodami a šlehačkou
(doba přípravy 1 h 30 min )

Pravé italské tiramisu
(doba přípravy 30 min )

Trifle s letním lesním ovocem a rýžovými silouette
(doba přípravy 30 min )






Přidat příspěvek k článku Malé dortíky Pavlova krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.