reklama
hledat uživatel
       

Recept na bůček připravený na grilu 

1) Příprava surovin.

Budeme potřebovat 500 g bůčku - vepřový bok (část špice – je masitý), 100 ml piva (nejlépe černé), lžíci sojové omáčky, 2 lžíce oleje, 1 lžíci hořčice, 1 lžíci oblíbeného koření, 2 stroužky česneku, hrst zelených bylinek, sůl.

2) Nejprve si bůček nakrájíme na plátky silné cca 1 - 1,5 cm a "naklepeme" pouze pěstí, bez použití paličky.
 

3) Plátky bůčku opepříme z obou stran.

4) Připravíme si marinádu přímo v misce, ve které bude maso naloženo. Smícháme pivo, sojovou omáčku, hořčici, oblíbené koření a olej.

5) Do rozmíchané směsi položíme maso a namarinujeme ze všech stran.

6) Nakonec ještě proložíme plátky česneku a čerstvými bylinkami (hodí se rozmarýn, saturejka), poklademe i seshora. Přetáhneme potravinářskou folií a necháme v lednici uležet alespoň několik hodin, nejlépe přes noc.

7) Na rozpáleném grilu, který si připravíme cca půl hodiny předem, grilujeme plátky z obou stran, cca 3 minuty z každé strany, čas přizpůsobíme podle tloušťky masa a barvy opečení.

8) Plátky marinovaného bůčku grilujeme dozlatova a dokřupava. Na závěr podle chuti osolíme. 

9) Nejlépe chutná grilovaný bůček s čerstvým chlebem, můžeme doplnit i křenem, hořčicí či oblíbeným dipem.

Bůček na grilu a finanční náročnost

Ingredience na přípravu marinovaného bůčku na grilu nás vyjdou na zhruba 65 Kč.

Vyzkoušejte i další recepty na gril z vepřového masa

Grilované vepřové medailonky
(doba přípravy 1 hod )

Grilované vepřové kuličky
(doba přípravy 1 hod )

Vepřové špízy s cuketou
(doba přípravy 45 min )

Grilované plecko po portugalsku
(doba přípravy 1 hod )



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 3
  • pôžička z ALAIN FESTOR
    pôžička z ALAIN FESTOR

    pôžička z ALAIN FESTOR

    srdečne
    Ak potrebujete akúkoľvek pomoc alebo potrebujete pôžičku
    Kontaktujte iba ALAIN FESTOR
    A nebudete sklamaní.
    S týmto úžasným človekom ALAIN FESTOR
    Dostal som sumu 25.000€
    nebolo to ľahké, ale ďakujem Bohu
    Moje meno je ALENA DOBIASOVA
    Je to človek srdca, ktorý vždy dodržiava svoje povinnosti.
    Je mužom svojho slova
    A ďakujem veľmi pekne Bohu za to, že si to dal na moju cestu.
    Vždy mu za všetko ďakujem.
    Budem mu vždy vďačný.
    Viac informácií
    Kontakt e-mailom na adrese:
    alenadobiasova132@gmail.com
    Alebo kontaktujte veriteľa a požiadajte ho o ďalšie informácie
    alainfestor1955@gmail.com
    Ak nepotrebujete pôžičku
    Môžete informovať svoju rodinu, svojich bratov, svojich priateľov.
    ďakujem

    21.05.2020 13:52:46

  • Petr
    Petr

    Dávám přednost uzenému a domácímu!

    Zkuste to i vy, místo udírny vám stačí obyčejný plechový sud a XXL generátor z linykuchar cz
    Vyrobíte si tak snadno trvanlivé výrobky bez chemie ( klobásy,pršuty ). Generátor maká až 14hod. Vy nemusíte udírnu hlídat a v noci můžete klidně spát a přes den dělat co vás zrovna napadne :-)

    17.05.2020 10:21:40

  • nihau
    nihau

    marinovaný bůček

    vyskoušíme ,uvidíme

    29.07.2019 08:57:43

Celkem záznamů: 3

Přidat příspěvek k článku Marinovaný bůček na grilu krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.