reklama
hledat uživatel
       

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.

Masopust je svátkem jídla a předchází dlouhému postnímu období před Velikonocemi, kdy se má opustit od požívání masa. Přinášíme vám výběr těch nejlepších receptů, které si v čase masopustu lze dopřát. 

Vepřový masopustní guláš
(doba přípravy 1 h 30 min )

Masopustní cibulačka s uzeným masem a majoránkovými krutony
(doba přípravy 30 min )

Koblihy s marmeládou
(doba přípravy 2 hod )

Pečené jemné škvarkové placky
(doba přípravy 2 h 30 min )

Vepřová huspenina
(doba přípravy )

Vepřová zabijačková roláda
(doba přípravy 2 hod )

Pečené jitrnice
(doba přípravy 30 min )

Pečené ovarové koleno
(doba přípravy 2 h 40 min )

Vepřové výpečky na česneku
(doba přípravy 1 h 30 min )

Bůčková tlačenka 2
(doba přípravy 30 min )

Šumavská škvarková pomazánka
(doba přípravy )

Rillettes - škvařené sádlo s masem
(doba přípravy 2 h 40 min )

Úvodní foto: Shutterstock.com



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 3
Celkem záznamů: 3

Přidat příspěvek k článku Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.