Oblíbené masové kuličky v rajčatové omáčce. Naučte se je s námi připravit krok za krokem. Přílohu si zvolí každý podle chuti - dají se podávat s těstovinami, rýží, ale nejlépe chutnají s domácím knedlíkem.
Na přípravu masových kuliček v rajčatové omáčce budeme potřebovat: cca 700 g mletého masa (nejlépe 60 % hovězího masa a 40 % vepřového masa), 1 cibuli, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 lžíce majoránky, 1 hrst zelených bylinek (např. oregano, saturejka, šalvěj), 1 lžíci koření na mletá masa, 1 vejce, 100 ml mléka, 1 housku či rohlík, 150 g uzeného bůčku v celku (nebo slanina), 1 balení rajčatového protlaku a 1 balení rajčatového pyré.
Pokud by se nám zdála směs příliš řídká a netvarovatelná, můžeme přidat trochu strouhanky.
Můžeme nakrájet kůži z bůčku, kterou jsme při krájení odstranili a na každou kouli dát vypéct malý kousek. Masové koule pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 15 - 20 minut.
Můžeme dozdobit sýrem a nasekanou zelenou bylinkou (nejlépe čerstvou bazalkou) či jarní cibulkou.
Ingredience na masové kuličky v rajčatové omáčce nás vyjdou na zhruba 200 Kč, záleží na výběru surovin.
Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty
Domácí mleté maso má mnohem lepší chuť a můžeme z něj připravit i jiné chutné pokrmy - nejen sekanou nebo karbanátky. Nakonec máme záruku, že bude kvalitní a čerstvé.
autor Markéta v troubě
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena