reklama
hledat uživatel
       

Masové koule v rajčatové omáčce krok za krokem

Oblíbené masové kuličky v rajčatové omáčce. Naučte se je s námi připravit krok za krokem. Přílohu si zvolí každý podle chuti - dají se podávat s těstovinami, rýží, ale nejlépe chutnají s domácím knedlíkem.

Recept na masové kuličky v rajčatové omáčce

1) Příprava surovin.

Na přípravu masových kuliček v rajčatové omáčce budeme potřebovat: cca 700 g mletého masa (nejlépe 60 % hovězího masa a 40 % vepřového masa), 1 cibuli, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 lžíce majoránky, 1 hrst zelených bylinek (např. oregano, saturejka, šalvěj), 1 lžíci koření na mletá masa, 1 vejce, 100 ml mléka, 1 housku či rohlík, 150 g uzeného bůčku v celku (nebo slanina), 1 balení rajčatového protlaku a 1 balení rajčatového pyré.


2) Nejprve si nakrájíme housku či rohlík na malé kostičky, vložíme do mísy, zalijeme mlékem, rozklepneme 1 vejce a promícháme.

3) Uzený bůček nakrájíme na malé kostičky (kůži odřízneme a necháme bokem, budeme ji potřebovat později) a cibuli nakrájíme nadrobno.

4) Na suché pánvi si lehce orestujeme uzený bůček (nebo slaninu), přidáme půlku cibule a za občasného promíchání necháme pár minut společně opékat.

5) Do mísy k namočené housce v mléce s vejci přidáme mleté maso, koření, bylinky, sůl, pepř, orestovanou cibuli s lehce vypečeným bůčkem a prolisovaný stroužek česneku.

6) Vše společně důkladně promícháme v kompaktní směs.

Pokud by se nám zdála směs příliš řídká a netvarovatelná, můžeme přidat trochu strouhanky.


7) Dáme si rozehřát troubu na 175 °C. Ze směsi tvoříme větší kuličky a skládáme je na plech vyložený pečícím papírem.

Můžeme nakrájet kůži z bůčku, kterou jsme při krájení odstranili a na každou kouli dát vypéct malý kousek. Masové koule pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 15 - 20 minut.


8) Mezitím si na pánvi orestujeme cibulku, později přidáme i česnek, zarestujeme také s protlakem, nakonec přilijeme rajčatové pyré. Ochutíme solí, pepřem, oreganem, ideálně i bazalkou. Omáčku necháme prohřát.

9) Do omáčky naskládáme masové kuličky z plechu a přikryjeme. Přivedeme k varu, jakmile vidíme omáčku probublávat, stáhneme plamen a na nejmírnějším plameni necháme probublávat posledních 15 minut.

10) Mezitím si uvaříme špagety podle návodu na obalu. Špagety slijeme a ihned podáváme s připravenou omáčkou a masovými koulemi.

Můžeme dozdobit sýrem a nasekanou zelenou bylinkou (nejlépe čerstvou bazalkou) či jarní cibulkou.


Masové kuličky v rajčatové omáčce a finanční náročnost

Ingredience na masové kuličky v rajčatové omáčce nás vyjdou na zhruba 200 Kč, záleží na výběru surovin.

Masové kuličky lze samozřejmě podávat i s jinou přílohou - báječně chutnají s houskovým knedlíkem



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 2
Celkem záznamů: 2

Přidat příspěvek k článku Masové koule v rajčatové omáčce krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.