reklama
hledat uživatel
       

Návod, jak opéct topinku, aby křupala a uvnitř byla měkká

Ve spolupráci s IHNED.cz a šéfkuchařem Václavem Fričem vám přinášíme návod na přípravu křupavé, přitom měkké topinky. Věděli jste, že nejlepší chléb na topinky je 2 -3 dny starý?

Autor: IHNED.cz

Úvodní foto: Pixabay.com

Zkuste i další výborné recepty

Francouzský toast
(doba přípravy 20 min )

Masový toast na způsob tataráku
(doba přípravy 35 min )

Toast se ztraceným vejcem
(doba přípravy 35 min )

Toast s česnekovým pestem a rajčaty
(doba přípravy 35 min )



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 6
  • pepi
    pepi

    Fuj.ty sádelnaté prase.Hotové topinky zřejmě zapíjíš tekutým sádlem.

    06.06.2019 12:34:17

  • Jindra
    Jindra

    Dělám to stejně, jen místo chleba tam dávám plátek masa z argentinského býka. Také dobré.

    06.06.2019 08:12:20

  • strelec
    strelec

    hlavně dobře ukrojit

    Vůbec se mi nelíbí když je topinka po okrajích tmavá a uprostřed nedopečená. Záleží to na tom jak se ukrojí. Musí být rovně ukrojená ostrým nožem, všude stejně silná. Nejlepší je srazit ještě okraje kůrky. Po částečném opečení na jedné straně se topinka vyboulí, jak se nerovnoměrně smrští okraje. A pod vyboulením se drží pára, která brání aby se chleba opekl i vprostřed krajíce. Takže otočit a upéct po druhé straně, když zezlátne a vyrovná se dopéct na druhé straně. Na takové topinky se srdce směje a sliny sbíhají.

    05.06.2019 16:54:37

  • Michaela
    Michaela

    Komentář k článku Návod, jak opéct topinku, aby křupala a uvnitř byla měkká

    Chce to kvalitní chléb a správně skladovaný, pak 2-3 dny starý a zároveň dobrý chléb není sci-fi :-)

    05.06.2019 16:23:16

  • Vašek
    Vašek

    Dva tři dny starý chléb.

    Nevím, jak mohu použít takto starý chléb, když v minulosti normálně, po několika dnech, ztvrdl a dnes, se po této době, na něm začíná vytvářet bílá plíseň a to bez ohledu na jeho značku a cenu. Ták skutku netuším, kde je chyba, když prý dříve bylo všechno " špatný " .

    05.06.2019 14:18:07

    • Terorist
      Terorist

      Re: Dva tři dny starý chléb.

      Vybrat značku dá zabrat, ale stále se najdou chleby, co vydrží až dva týdny (doporučuju vyhnout se super/hypermarketům). Jinak chléb ztvrdne pouze na povrchu, uvnitř zůstává měkký.

      05.06.2019 14:45:19

Celkem záznamů: 6

Přidat příspěvek k článku Návod, jak opéct topinku, aby křupala a uvnitř byla měkká

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.