Vyzkoušejte tento velmi rychlý a jednoduchý recept na palačinkový dort. Můžete se jen inspirovat a palačinky připravit podle klasického receptu, nebo vyzkoušet tuto zdravější variantu z pohankové mouky. Díky kakau, marmeládě a tvarohovému krému bude však i tato zdravější varianta velmi lahodná, navíc si pochutnají i lidé, kteří dodržují bezlepkovou dietu.
Na palačinky z pohankové mouky si připravíme tyto suroviny: 260 g hladké pohankové mouky, 600 ml mléka, 1 lžíci kakaa, 1 špetku soli, 1 lžičku mleté skořice a 60 ml rýžového sirupu.
Sirup můžeme nahradit i jiným oblíbeným sladidlem či klasicky cukrem, případně při servírování polít ještě medem klínek dortu přímo na talířku. Vejce dát můžeme a nemusíme, pohanka má dostatečné množství bílkovin, není potřeba vejce jako pojivo.
Na smažení palačinek si nachystáme 2 lžíce přepuštěného másla nebo kokosového oleje.
Na náplň si připravíme: 2 vaničky tvarohu, 1 balení mascarpone, moučkový cukr a 1 menší sklenici oblíbené marmelády.
Na ozdobu palačinkového dortu si připravíme oblíbené ovoce.
Smícháme nejprve sypké suroviny, tedy pohankovou mouku, skořici, kakao a špetku soli. Poté přilijeme i rýžový sirup či jiné sladidlo a mléko.
Směs nám zhoustne a získáme ideální těsto palačinkové konzistence.
Poté palačinku přendáme na připravený talíř a stejný postup opakujeme, dokud nevypotřebujeme všechno těsto.
Dáme vychladit do lednice alespoň na hodinu a poté podáváme. Na talíři si můžeme ukrojený klínek palačinkového dortu ještě dozdobit zbytkem krému a marmelády či přelít lžící medu.
Za suroviny na pohankové palačinky si započítáme cca 30 Kč, na krém zhruba 80 Kč. Ovoce použijeme podle nabídky a vlastního výběru. Neozdobený palačinkový dort nás tak vyjde na pouhých 110 Kč.
Palačinky na všechny způsoby: Které milujete vy?
Tenké palačinkové těsto můžeme naplnit a srolovat, seskládat do trojúhelníku, ale i do podoby psaníčka. Palačinky vždy chutnají báječně - se slanou i sladkou náplní.
Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance
Také milujete sladké snídaně? A ještě lépe když jsou zdravé? Lívance s borůvkami podle našeho dnešního videoreceptu jsou doslova božské a stojí za to je ochutnat.
autor Markéta v troubě
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena