Období Vánoc je také čas pro setkávání se s rodinou a přáteli. Zkuste překvapit své blízké milou pozorností - malou perníkovou chaloupkou při podávání kávy či čaje.
Na těsto si připravíme 500 g hladké mouky, 200 g moučkového cukr, 5 lžic rozpuštěného medu, 100 g rozpuštěného másla, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 2 kávové lžičky koření do perníku, 1 lžičku mleté skořice a 1 lžičku sody.
Ihned po upečení perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na polevu budeme potřebovat: 1 bílek, 140 g moučkového cukru a pár kapek citronové šťávy.
Vždy jsou potřeba dva stejné díly na přední a zadní část domečku s prokrojenými dveřmi, tím bude pak držet na hrnku. Dále dva menší dílky na boky domečku a dva větší dílky na střechu.
Můžeme vyzkoušet na jednom perníčku, případně dodat více cukru, pokud je moc řídká, nebo naopak citronovou šťávu, pokud je příliš hustá. Dílky na chaloupky si naskládáme na pečicí papír.
Perníkové chaloupky podáváme ke kávě či čaji, stačí je nasunout na okraj hrnečku. Perníčky jsou hned měkké, nemusí se nechávat odležet.
Ingredience na perníkové chaloupky nás vyjdou na cca 70 Kč, záleží na výběru surovin.
Pečení a zdobení vánočních perníčků: Vsaďte na správné načasování
Vánoce, koledy, cukroví – to všechno k sobě neodmyslitelně patří, samostatnou kapitolou je však pečení vánočních perníčků, a především jejich zdobení. Advent je teprve před námi, ale mnohé hospodyňky už svrbí ruce a nemohou se dočkat těchto svých každoročních radostí. Jste na tom podobně i vy?
Vánoční perníčky na poslední chvíli: 6 receptů na hned měkké perníčky
Pokud se ještě chystáte na poslední sladké vánoční pečení, máme pro vás dobrou zprávu. S těmito recepty na perníčky zazáříte, protože jsou měkké hned po upečení a na slavnostní stůl k ostatnímu cukroví je můžete přidat v mžiku. Se zdobením vám rádi pomohou i děti, kterým tak čekání na Ježíška zpříjemníte.
Videorecept: Vánoční punč, který krásně voní a v mrazivých dnech umí báječně zahřát
Úžasně voňavý nápoj, který navodí tu správnou vánoční atmosféru. Punč z červeného vína, rumu a koření, ve kterém nechybí ani kousky ovoce. Pojďme se ho naučit krok za krokem podle snadného videonávodu.
autor Markéta v troubě
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena