reklama
hledat uživatel
       

Nejlépe chutnají i vypadají tehdy, když se ihned po přípravě podávají. Zapomeňme ale pro tentokrát na přípravu pudinků z prášku, který zakoupíme a doma pouze rozmícháme s cukrem, dobře rozkvedláme ve studeném mléku, přivedeme k varu a krátce povaříme. Vyzkoušejme pudink jiný, ten, který stojí více času při přípravě, ale který o to více potěší nejen strávníky, ale i nás, kterým se podaří jej dobře přichystat ostatním.

Základní součásti pudinků

Pudinky nechybí na stole ke svačině, pokud máme doma malé děti. Pochutnají si na nich ale také dospělí. Co tedy potřebujeme k jejich přípravě?

  • Mouka
  • - hrubá, nebo můžeme použít drobečky piškotů, perníčků, ořechů, oříšků
  • Mandle
  • - ale také rýže, nudle, chléb, houska
  • Tuk
  • - máslo nebo jiný čerstvý tuk
  • Cukr
  • - jemný písek
  • Vejce
  • - čerstvá, u kterých jde dobře oddělit žloutek od bílků
  • Přísady a příchutě
  • - citronová šťáva, vanilkový cukr, skořice, kakao, čokoláda, rum, karamel, víno, ovoce čerstvé nebo kompotované, ale i kandované
  • Prášek do pečiva
  • - pro přípravu pudinků hutnějších nebo takových, kde je méně vajec

Zásady pracovního postupu při přípravě pudinku

Pokud se rozhodneme k přípravě pudinku, pak bychom měli dbát na důležité zásady pracovního postupu. Bez jejich správného dodržení by se nemuselo podařit pudink dobře uvařit. Při zpracování pudinkových těst dbáme na to, abychom dobře promísili všechny přísady, a aby byl sníh dobře ušlehán.

  1. Musíme se řídit dobře předpisy a správně odvážit přísady.
  2.  Mouku prosijeme a oříšky, apod. nastrouháme.
  3. Tuk utřeme do pěny a po jednom přidáváme žloutky.
  4. Pak přidáváme další přísady a příchuti.
  5. Nakonec lehce vmícháme připravený tuhý sníh.

Závěr

Jde o možná náročnější přípravu sladkého pokrmu, ale výsledek stojí za ochutnání. Předpokladem správného výsledku je však také forma, ve které se připravená směs vaří. V domácnostech našich babiček nechyběly vhodné formy, ale i v dnešní době jsou k dostání. Pouze změnily materiál, ze kterých jsou vyrobeny - od skleněných přes keramické, až k formám ze silikonu.

Vyzkoušejte také tyto recepty

Domácí vanilkový pudink
(doba přípravy 20 min )

Domácí věnečky
(doba přípravy 1 h 30 min )

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu
(doba přípravy 2 h 40 min )

Šátečky s jablky a vanilkovým pudinkem
(doba přípravy 1 hod )

Ovesná kaše s pudinkem a ovocem
(doba přípravy 45 min )

Foto: Profimedia



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 3
  • Iniciar sesión en Facebook | Facebook
    Iniciar sesión en Facebook | Facebook

    Komentář k článku Pochutnejte si na domácím pudinku a při přípravě se držte těchto zásad

    13.05.2019 01:55:12

  • alibaba47
    alibaba47

    pudingy-příspěvek

    Puding je sice kalorická bomba,ale výborný - upozorňuji všechny zájemce na můj recept - Tatínkova bábovka - který je z pudingu - bez mouky,vážení s možností obměn! Hezký den!

    29.10.2007 07:38:14

  • Nás zez Plzně
    Nás zez Plzně

    Nevím, jestli by mi to chutnalo. Miluji klasický puding , hladně hodně tuhý, ovšem - čkoládový, se šlehačkou a politý dobrou čokoládovou polevou.A nahoře musí být šlehačka , jak jsme poznamenali. ˇˇZe je to moc syté. že se po tom tloustne ?? To vzal čert. Ale kuchařince zdar, zdar, zdar !!

    28.10.2007 18:20:05

Celkem záznamů: 3

Přidat příspěvek k článku Pochutnejte si na domácím pudinku a při přípravě se držte těchto zásad

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.