reklama
hledat uživatel
       

Pomalý hrnec šetří náš čas

Rychle z práce do družiny vyzvednout děti, odvést je na plavání, dojet na nákup, opět je vyzvednout, připravit rychlou studenou večeři, vyžehlit, poklidit a padnout vysílením. Na nic jiného není čas. Proč bychom pak měli toužit po "loudavém" hrnci?

Odpověď je snadná. Právě proto, že je pomalý. Elektřinou napájený hrnec totiž stačí zapnout a pokrm se připravuje dlouhé hodiny absolutně bez naší asistence. Mezitím náš drahocenný čas můžeme věnovat jiným povinnostem.

Kde se vzal pomalý hrnec?

Tento vynález pochází z Ameriky, hospodyňky jej zde využívají již sedmatřicet let. V USA se objevil pomalý hrnec v dokonalém načasování, právě na začátku 70. let zmítala zemí energetická krize a tento vynález s nízkou spotřebou energie záhy oslovil statisíce lidí.

Na jakém principu pracuje?

Pomalé hrnce se u nás prodávají nejčastěji o objemu 3,5 nebo 6,5 litru. Fungují na principu velmi pomalého vaření, příprava pokrmu v něm podle potřeby trvá čtyři až deset hodin. Ingredience se vaří při teplotě kolem 95 stupňů Celsia.

V čem tkví jeho výhoda?

Suroviny stačí nakrájet, dát do hrnce, zamíchat, přikrýt, nastavit časovač, spustit a dále se již o pokrm nezajímat.

Nemusíme mít strach ani o přílišný odběr elektrické energie, příkon hrnce je okolo 250W, oproti tomu klasické varné desky mají příkon i 7kW.

Pokrm se v hrnci vaří minimálně čtyři hodiny, ale podle potřeby i dvakrát tak dlouho. Jednoduše tak stačí třeba večer vložit ingredience, nastavit požadovanou dobu přípravy, hrnec se po dovaření vypne a pouze udržuje teplotu. Ráno si pak jen nandáme jídlo na talíř.

Do pomalého hrnce není nutné dávat tuk, proto je vaření velmi šetrné a dietní. Z hrnce se navíc neodpařuje voda, proto se pokrm ani nepřipálí, navíc je i šťavnatý. Tato metoda vaření je též šetrná k vitamínům.

V nabídce maloobchodů jsou i hrnce s časovým spínačem, večer tudíž stačí vložit ingredience do hrnce, ve čtyři ráno se hrnec sám zapne a na dvanáctou hodinu je připraven lahodný oběd. Existují též hrnce s odnímatelnou nádobou, ve které můžeme vařit na přímém ohni, dát ji do mrazáku nebo třeba do mikrovlnky a ještě ji můžeme použít jako dekorativní servírovací mísu.

Co lze v pomalém hrnci uvařit?

Nejjednodušší je zapojit fantazii a experimentovat. V pomalém hrnci lze uvařit polévky, guláše, omáčky, dušenou zeleninu, plněné papriky, francouzské brambory, masové rolády. Samozřejmě během vaření můžeme hrnec otvírat, jídlo dochucovat, zahušťovat, tak jak se nám zlíbí. Zní to jako pohádka a kdo to nezkusil, neuvěři. Většina lidí stravu připravenou v pomalém hrnci hodnotí jako velmi chutnou, a tak se již ani já nemohu dočkat, až si jej pořídím.

Máte-li i vy pozitivní či negativní zkušenosti s pomalým hrncem, podělte se o ně s ostatními čtenáři.

Ilustrační foto: Profimedia



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 51
  • Helena
    Helena

    Umístění pomalého vaření při chodu

    Zdravím, můžete mi prosím poradit, na jaký povrch mám umístit hrnec v průběhu vaření ? Mohu jej dát na klasickou pracovní plochu z dřevotřísky nebo na (samozřejmě studenou) sklokeramickou desku ? Děkuji, Helena

    25.12.2018 01:12:41

  • Tamara Volejníková
    Tamara Volejníková

    porovnání hrnců

    Prosím, porovnál jste někdo pomalý hrnec a multifunkční hrnec, na kterém se dá vařit i pomalu?

    04.12.2018 12:47:46

  • Jiří
    Jiří

    Pomalý hrnec kontra el. automatický papińák.

    Zájemci o pomalý hrnec, možná se trochu prohřeším tématu.
    Ale radím spíše el. automatický papińák. Nemusíte zejména tak dlouho čekat, uvaří a vypne rovněž sám, podle nastaveného programu, případně času, zapíská a přepne se na přihřívání a pak stále udržuje teplotu. Jeho start je možno odložit, takže přichystáte třeba v 8 hodin, jdete na nákup a uvařeno je na 12 hodin. Vaří, dusí, přihřívá.
    A spotřeba je podstatně nižší. Srovnání - hovězí guláš 6 porcí: PH 8 hodin po 200W= 1,6kWh, aut.pap. max. 1 hodina a 900W = 0,9 kWh!!!
    Páru neupouští, vaří s malým množstvím vody, tlak reguluje vypínáním ohřevu. Má mnohonásobné zajištění proti překročení tlaku.
    Přílohy (brambory, rýže, zelenina) uvařeny za cca max. 15-20 minut i s rozehříváním, podle množství.
    Masa, dušení a vaření - od 40 do 60 minut, podle druhu a množství,rovněž včetně rozehřívání.
    Značku neuvádím, ale na Heuréce jej najdete. A cenově je, možná, pouze o něco málo dražší.
    Ale úspora času i energie, oproti PH, je značná ! Tak zvažte, co je lepší.

    16.01.2018 00:40:05

    • mlsny vena
      mlsny vena

      Re: Pomalý hrnec kontra el. automatický papińák.

      Z pomaleho hrnce je jidlo, zejmena maso, chutnejsi, nerozpada se. A ta cenova kalkulace je blbost- pomalak ma termostat, zapina se jen chvilemi. Kdyby bezel porad, tak by neudrzel nizkou teplotu. Takze spotreba je s pepinem srovnatelna, ne vetsi

      28.01.2018 22:02:08

  • milamed67
    milamed67

    Zakoupila jsem pomalý hrnec 3,5l u tvproducts,protože si ho zakoupila moje teta které je 80let, a běhání kolem sporáku ji moc unavovalo tento hrnec si nemůže vynachválit,ráda bych věděla jak dlouho se v něm vaří:Těstoviny,rýže,bramb ory,
    Jak dlouho se v něm vaří třeba hovězí maso,nebo vepřové,popřípadě třeba i krůtí stehna,a kuře,sbírám rady protože nemám s tímto hrncem zkušenosti,poradte mi prosím,nebo mi pošlete odkaz na stránky kde se to dozvím.Teta zatím vařila jen kuře a brambory a brambory v něm prý vařila hodinu.Děkuji mockrát. Email:milamed67@seznam.cz Miloslava Medková.

    28.08.2016 11:53:41

  • Mirka
    Mirka

    Prima vaření

    Pomalý hrnec používám už několik let a jsem velice spokojená. Maso, sladká rýže, žemlovka, zapečené brambory i těstoviny, prostě super pomocník do domácnosti. Navíc dnes vařím úplně bez tuku kuřecí maso na kostičky na žampionech, takže tuk je jen z toho masa, takže myslím i docela dietní. Už se těším.

    18.02.2015 16:29:09

  • jiřina22
    jiřina22

    Komentář k článku Pomalý hrnec šetří náš čas

    Ono to litinové nádobí je skutečně prostě kvalitnější. Dobrá recenze o něm je http://kvalitni-hrnce.cz/

    27.06.2013 14:38:17

  • Jirka
    Jirka

    Ahoj, zakládám na fb stránku o pomalém hrnci. Jestli se chcete inspirovat nebo ještě lépe pochlubit svými výtvory budu velmi rád...
    http://www.facebook.com/pages/ Pomal%C3%BD-hrnec-recepty/1077 65346074464

    27.02.2013 10:58:07

  • Mirek
    Mirek

    Je potřeba brát v úvahu tepelnou setrvačnost keramické nádoby. Elektronika opakovaně spíná a vypíná tak, aby udržovala keramickou nádobu v rozmezí teplot pod bodem varu. Samozřejmě, že za vhodných okolností se dá pomalý hrnec simulovat, spíše než na varné desce bych ale použil elektrickou troubu nastavenou na nějakých 80-95st. Vzhledem k velikosti prostoru na tom i tak bude ve spotřebě pomalý hrnec nejspíše lépe, keramická nádoba je v pomaláči ekonomičtěji nahřívána...

    05.02.2013 13:43:04

  • dáda
    dáda

    Dobrý den, ráda bych se přidala k debatě o pomalém hrnci. Vařím-li v papiňáku např.guláš je zhruba za hodinu. Můj syn, ale vše vaří v klasickém hrnci (asi 4 hod.) nedále se to chuťově srovnat, dlouhé vaření je mnohokrát lepší. Dostala jsem k vánocům od rodičů pomalý hrnec, takže v tomto ohledu dlouhé vaření bude určitě dobré, ale nikde a nikdo neporovnává pomalý hrnec a vaření na plynu, které má hodně domácností. Myslím si, že vaření v hrnci je proti plynu dražší. Nemáte proto prosím v tomto ohledu porovnání?Děkuji a přeji hodně úspěchů ve vaření

    17.12.2012 11:54:43

  • dáda
    dáda

    pomalý hrnec-plyn

    Dobrý den, ráda bych se přidala k debatě o pomalém hrnci. Vařím-li v papiňáku např.guláš je zhruba za hodinu. Můj syn, ale vše vaří v klasickém hrnci (asi 4 hod.) nedále se to chuťově srovnat, dlouhé vaření je mnohokrát lepší. Dostala jsem k vánocům od rodičů pomalý hrnec, takže v tomto ohledu dlouhé vaření bude určitě dobré, ale nikde a nikdo neporovnává pomalý hrnec a vaření na plynu, které má hodně domácností. Myslím si, že vaření v hrnci je proti plynu dražší. Nemáte proto prosím v tomto ohledu porovnání?Děkuji a přeji hodně úspěchů ve vaření

    17.12.2012 11:47:31

  • Martina
    Martina

    Zní to pěkně, ale já mám malou kuchyň, a tohle je další "krám" do domácnosti. Vystačím si raději s tím, co už mám - klasický papiňák a indukční hrnce. Vývar taky vařím přes noc - na nejnižší stupeň malé el. plotýnky v indukčním hrnci. Akorát lehce bublá, přesně jak má, ráno ho vypnu a před obědem do něj akorát zavařím čerstvou zeleninku - je jak ze ****hotelu. Kdybych tam hodila všechno najednou, tak je zelenina rozvařená, ne? Tak jaký rozdíl? Zeleninu vařím naopak rychle v papiňáku na pařáčku - i podle výzkumů je toto nejšetrnější k vitamínům, které se ničí varem a louhováním ve vodě. Nevěřím, že v pomalém hrnci zůstanou zachovány.

    08.06.2012 21:07:05

  • Zdeněk
    Zdeněk

    spotřeba el. energie

    příspěvky na toto téma mají bohužel jednu vadu. Všichni udávají příkon jednotlivých zařízení, ale to nemá moc společného se spotřebou eletřiny, protože není brán v úvahu čas.
    Mám 3,5 lt. PH, kde je uváděn příkon na I. st. 100W, na II.st. 200W
    Vařím-li na I. st. 10 hodin, spotřebuji 1 kWh ....což mne stojí asi 5 Kč
    při II. stupni za 5 hodin spotřebuji rovněž 1 kWh, tedy 5 Kč
    Pokud budu vařit na klasickém zařízení o příkonu ca 2 kW a tady bude délka přípravy asi 45 minut, spotřebuji 1,5 kWh ...tedy za 7,5 Kč. Spíše ale bych počítal při klasické přípravě s 1 hodinou, což by mne přišlo na 10 Kč.
    A teď ještě perličku. Ze zkušenosti vím, že na 1. stupni obsah v nádobě mírně "bublá" a jelikož nejde o tlakovou nádobu možno předpokládat, že to bude odpovídat teplotě ca 100°C. Vařím-li na 2. stupni, pak obsah rovněž mírně bublá, tedy teplota bude zřejmě stejná, tedy 100°C. Takže z toho plyne, že rozdělení na 1. a 2. st. je tak trochu kosmetická úprava, která dodá zdání precizního provedení. Mám vyzkoušeno, že postačí vždy použít 1. stupeň a délku vaření určit podle měkkosti várky. .

    28.02.2012 22:17:04

  • Papája
    Papája

    Pomalý hrnec

    Hezký den přeji. Pomalý hrnec mám již dva dny. Moc jsem se těšil, až ho vyzkouším. Neřeším, zda ušetří a nebo neušetří elektrickou energii, o tom vaření opravdu není. Je asi všem známé, že ten nejlepší vývar se má dělat několik hodin a musí se jen tzv. táhnout. Dobré zkušenosti mám i s tlakovým hrncem, který opravdu nejen šetří čas, ale i energii. Žádný pomocník v kuchyni není pro veškeré přípravy pokrmů. Z parního hrnce mi chutnají opravdu jen vařené brambory, jinak nic. Dneska dopoledne jsem dal do pomalého hrnce krůtí maso se zeleninou a oběd z něho asi nestihnu, tak doufám, že na večeři už konečně ochutnám... Ale těším se...Hodně dobrých jídel v pomalém hrnci přeje všem....Papája

    23.10.2011 13:26:03

  • MILAN
    MILAN

    dotaz na cenu

    Zajimalo by mne co uvedený pomalý hrnec stojí.Co se týka úspora,tak ta tam určitě žádná není.Když si spočítáte,že PH má příkon 250W a vy budete vařit po dobu 10hod.,tak spotřebujete 2.5 kW.Když bude vařit na sko-ker.desce na stupeň I,tak za stejnou dobu spotřebujete tak kolem 1 kW.Jinak si myslím,že je to jen tahák,jak s Vás dostat peníze.Když připočitáte pořizovací hodnotu hrnce,tak si myslí,že spíše proděláte na el.spotřebě,než vyděláte.
    Věřte mi,jsem bývalý rev.tech.el.zařízení,nyní již v důchodě.Já bych ho nikdy nekoupil.Nejúspornější vaření je v tlakovém hrnci.Do něj můžete dát taky jídlo,které budete vařit společně a nejlevnější jsou parní hrnce vrstvové,kde dáte všechno v několika vrstvách od zdola nahoru,podle délky vaření a máte to za pár korun hotové.

    S pozdravem hezkého dne Milan.

    22.10.2011 11:21:55

    • Mirek
      Mirek

      Re: dotaz na cenu

      Je potřeba brát v úvahu tepelnou setrvačnost keramické nádoby. Elektronika opakovaně spíná a vypíná tak, aby udržovala keramickou nádobu v rozmezí teplot pod bodem varu. Samozřejmě, že za vhodných okolností se dá pomalý hrnec simulovat, spíše než na varné desce bych ale použil elektrickou troubu nastavenou na nějakých 80-95st. Vzhledem k velikosti prostoru na tom i tak bude ve spotřebě pomalý hrnec nejspíše lépe, keramická nádoba je v pomaláči ekonomičtěji nahřívána...

      05.02.2013 13:42:47

    • Mirek
      Mirek

      Re: dotaz na cenu

      Je potřeba brát v úvahu tepelnou setrvačnost keramické nádoby. Elektronika opakovaně spíná a vypíná tak, aby udržovala keramickou nádobu v rozmezí teplot pod bodem varu. Samozřejmě, že za vhodných okolností se dá pomalý hrnec simulovat, spíše než na varné desce bych ale použil elektrickou troubu nastavenou na nějakých 80-95st. Vzhledem k velikosti prostoru na tom i tak bude ve spotřebě pomalý hrnec nejspíše lépe, keramická nádoba je v pomaláči ekonomičtěji nahřívána...

      05.02.2013 13:45:33

    • Vlasta
      Vlasta

      Re: dotaz na cenu

      Máte možná pravdu, ale když maso z PH je tak dobré. ;-)

      28.07.2013 16:34:45

  • George
    George

    Koupil jsem ho dnes, takže nemám žádné zkušenosti. Chci se zeptat:
    Může se během toho cyklu zvednout poklička a něco tam dodat?
    Může se přepínat během vaření z I. na II. stupeň a obr.?

    28.02.2011 15:07:08

  • ši-ši
    ši-ši

    nebezpečí

    Chci poradit.I když se uvádí,že hrnec můžete dát na otevřený zdroj tepla,nevěřte! Dal jsem jej na sklokeramickou desku a mám po hrnci.Krásně prasknul.

    10.02.2011 12:20:33

  • Pomalý hrnec

    V PH jsem letos dělala meruňkový i broskvový džem. Senzační věc. Všude čisto, nic není upatlané ani poprskané od rozvařeného ovoce. Po dobu vaření jsem byla v klídku se psy na prochajdě. Po 2,5hod. jsem se vrátila, sebrala trochu pěnu, džem jsem rozdělila do skleniček a bylo hotovo. Použila jsem želírovací cukr v poměru dva díly ovoce x jeden díl cukru. Vřele doporučuji Mám Bionaire 5,7l, vešlo se mi tam cca 3,5 kg ovoce pokrájené na menší kousky, vypeckované. Trochu jsem ho rozmixovala tyčovým mixerem, prosypala cukrem, žádnou vodu jsem nepřidávala.

    17.08.2010 16:32:16

  • Jarka
    Jarka

    Těším, se že si koupím pomalý hrnec s časového důvodu. Mám 4 děti a posledních několik měsíců řeším stále jeden problém, děti chtějí a potřebují dopolene jít ven, přijdeme domů vyběhaní, ale ohromně hladoví a doma není nikdo kdo by mezitím uvařil. A to se pak těžko vysvětluje, že ta polévka přece už za chvíli bude.
    Jen nevím který tip si pořídit, prozatím si zjišťuju údaje.

    17.08.2010 06:46:24

    • belois
      belois

      hrnec si pořiďte je sice pomalý ale nemusí stát u plotny já mám hrnec Kenwood a jsem s ním spojená a už je dost receptů ze začátku než se naučíte dávkovat apod a pak už si budete vymýšlet recepty sama rozhodně je to snědený dřív než uvařený

      27.10.2010 22:23:45

  • Alena
    Alena

    Jaký hrnec?

    Prosím jaký hrnec je lepší Kenwood nebo Crock pot od Bionaire? Chtěla bych hrnec koupit mladým k vánocům, protože čekají první mimiko a myslým si, že pro mladé maminky se vyplatí. Děkuji za odpověď Alena

    15.11.2009 15:58:18

  • Jaroslav
    Jaroslav

    Dobrý den. Vařil už tady někdo v pomalém hrnci boršč? Děkuji. JR.

    07.10.2009 11:25:16

  • Bionaire 5,7l

    Zdravím, hrnec mám od minulého čtvrtka, takže mnoho zkušeností zatím nemám. Hned v pátek jsem vařila vepř.koleno jako přípravu na večerní grilování. Stupeň II 2,5 hod., maso spadlo z kosti, jak bylo měkké senzace. V neděli hovězí na zelenině, st. I po dobuI 3,5hod. Ještě jsem 30min. přidala. Dnes jsem zkoušela rizoto s masem a zeleninou, rýže po 1,5hod. na st.II byla ještě tuhá. Přidala jsem 30 min. a byla fajn. Věra

    12.05.2009 15:36:22

  • aries
    aries

    Mám elektrický sporák se sklokeramickými varnými deskami. Ty velké mají příkon 1,7 KW. takže jestliže předpokládám, že těch 6 stupňů regulace je rovnoměrně rozděleno, vychází mi při zapnutí na ten nejnižší spotřeba kolem 0,24 kW. Což je srovnatelné s pomalým hrncem. Pokud tedy dám na sporák bytelnou pánev s poklicí a zapnu ho na minimum, můžu předpokládat, že simuluji pomalý hrnec. To samé můžu udělat s fritézou ......Jaký je názor věřejnosti :-)

    30.12.2008 11:43:23

    • kolemjdoucí
      kolemjdoucí

      Re: příkon

      a na indukci to musí bejt ještě levnější

      07.09.2014 00:16:42

    • Dana
      Dana

      Re: příkon

      zakoupila jsem si též pomalý hrnec ač mám indukci i pap:hrnce ale mě se na tom libí že vařím a vůbec u toho nejsem teď zrovna zkouším hovězí guláš dělám si na internetu a kdybych necítila tu vůni co jde byten ani nevím že vařím voda co se vrací zpět pod pokličkou zajistí že se nic nespálí,včera jsem ho vzala děvčatům a udělaly jsme hov. polévku o naší přestávku byla hotová a prostě vynikající hovězí vývar byl vynikající a kolegyniny domácí nudličky no suoer jen se zaprášilo.Myslím že to ocením až přide jaro a já budu dělat na zahrádce a doma se bude samovařit. zdravím Dana

      08.02.2015 17:58:26

  • zb
    zb

    Re: zázrak?

    vařit 8-10h!! mi připadá že není žádný zázrak-v tlak.hrnci mi zůstanou taky všechny vůně atd.a mám uvařeno za 45min,pěkné měkké......za tu dobu spálíte elektr.jako u varní desky.

    09.05.2008 10:38:16

    • Šárka Kořenková
      Šárka Kořenková

      Re: zázrak?

      Dobrý den, již jsem článek editovala. Některé varné desky skutečně v důsledku spotřebují stejné množství energie, to jsou však ty super hyper ekonomické :-). Pokud ji zrovna máte tak gratuluji, běžně však vaříme na mnohem větších žravcích energie(teď jsem jen namátkou vyhledala, že plotýnkové varné desky mají příkon kolem 5kW, sklokeramické a indukční kolem 2 až 3kW)

      09.05.2008 16:33:10

    • Šárka Kořenková
      Šárka Kořenková

      Re: zázrak?

      Dobrý den, již jsem článek editovala. Některé varné desky skutečně v důsledku spotřebují stejné množství energie, to jsou však ty super hyper ekonomické :-). Pokud ji zrovna máte tak gratuluji, běžně však vaříme na mnohem větších žravcích energie(teď jsem jen namátkou vyhledala, že plotýnkové varné desky mají příkon kolem 5kW, sklokeramické a indukční kolem 2 až 3kW)

      09.05.2008 16:33:13

  • ifulka
    ifulka

    pomalý hrnec

    Pomalý hrnec mám více jak 10 roků. Má ale obrovskou nevýhodu. Už nikdy vám nebude chutnat maso jinak připravené než z tohoto hrnce. Šťavnaté, měkoučké pouze samé kladné nej........ A ti co mají také PH mi dají za pravdu. Co takhle vepřové koleno z hrnce?Nebo Eintopf? Je to vždy mňamka bez ohledu na to co vaříte a zda jste začínající či ostřílené kuchařky. Každému vyrazíte dech jak báječně vaříte. Nemám pravdu? :))

    11.04.2008 00:28:51

    • Šárka Kořenková
      Šárka Kořenková

      Re: Pomalý hrnec

      Dobrý den, máte větší nebo menší hrnec? Pro kolik lidí se tam tak dá uvařit? Já se již strašně těším na vlastní kuchyň a pak si hrnec určitě pořídím. Na internetu koluje mnoho receptů a opravdu si to všichni chválí, tak jsem na to zvědavá!:-)

      05.04.2008 12:42:51

    • Šárka Kořenková
      Šárka Kořenková

      Re: Pomalý hrnec

      No a to je myšlena třída A+, jinak jsem našla, že může mít sklokeramická deska příkon i 7Kw, což je skoro 30krát tolik.... kromě ušetřeného proudu je ale asi hlavní, že u toho člověk nemusí stepovat, nebojí se, že mu to přeteče, neušpiní hory dalšího nádobí...

      06.04.2008 13:47:26

    • MoniBr
      MoniBr

      Re: pomalý hrnec

      Mám pomalý hrnec také víc než 10 let, spokojenost!!!

      24.07.2011 18:37:12

  • Jaroslaff
    Jaroslaff

    Pomalý hrnec

    Já tedy nevím, ženy, ale když má čtvrtinovou spotřebu oproti varné desce, ale vaří čtyřikrát déle, pak je spotřeba prostě stejná, takže žádné energetické úspory. Tedy pokud nevaříte na "noční" proud ...

    05.04.2008 22:51:03

    • Pomaláč
      Pomaláč

      Re: Pomalý hrnec

      Nejde jen o čtvrtinovou spotřebu. Je potřeba brát v úvahu tepelnou setrvačnost keramické nádoby. Elektronika opakovaně spíná a vypíná tak, aby udržovala keramickou nádobu v rozmezí teplot pod bodem varu. Samozřejmě, že za vhodných okolností se dá pomalý hrnec simulovat, spíše než na varné desce bych ale použil elektrickou troubu nastavenou na nějakých 80-95st. Vzhledem k velikosti prostoru na tom i tak bude ve spotřebě pomalý hrnec nejspíše lépe, keramická nádoba je v pomaláči ekonomičtěji nahřívána...
      www.pomaly-hrnec.eu

      07.08.2012 10:06:32

    • Mirek
      Mirek

      Re: Pomalý hrnec

      spotřeba hrnce je cca 4,50 Kč za 6 hodin

      09.10.2012 23:49:55

Celkem záznamů: 51
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k článku Pomalý hrnec šetří náš čas

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.