Od 9. do 29. července 2012 probíhají v Brně pod záštitou ministra zemědělství Petra Bendla a starosty MČ Brno-střed Libora Šťástka gastronomické slavnosti "Jídlo z blízka".
Třináct brněnských restaurací se zapojilo do projektu podporující výhradně regionální pěstitele a chovatele, svým hostům nabízí degustační menu připravená výhradně z regionálních produktů. Vyberte si z nabídky a zajděte podpořit české farmáře, ale především ochutnat prvotřídní (nejen českou) kuchyni.
Předkládám seznam restaurací vždy s názvem jednoho chodu pro vaši inspiraci.
Bistro Franz na ulici Veveří nabízí tříchodové menu za 400,- Kč složené z předkrmu, hlavního jídla (na výběr i pro vegetariány) a sladkého dezertu (Pan de Espanya s vinnou pěnou).
Restaurace Borgo Agnese na Kopečné ulici nabízí čtyřchodové menu za 424,- Kč složené z jednohubky (Amuse bouche - terinka s králičích jater zdobená meruňkovou marmeládou), předkrmu, hlavního jídla a sladkého dezertu.
Restaurace Boulevard na ulici Lidické nabízí tříchodové menu za 345,- Kč složené z předkrmu, hlavního jídla (Hovězí loupaná plec sous vide s chřestovým ragú a bramborovo-řeřichovým purée) a sladkého dezertu. K předkrmu a hlavnímu chodu náleží 0,1 l vybraného vína.
Zahradní restaurace Green Brno na Vavřinecké ulici nabízí tříchodové menu za 297,- Kč složené z předkrmu (Husí paštika zdobená polníčkem se studenou rybízovou omáčkou), hlavního jídla a sladkého dezertu.
Restaurace Jednička u přístaviště brněnské přehrady nabízí tříchodové menu za 279,- Kč složené z předkrmu, hlavního jídla a koktejlu (Borůvkový shake).
Kavárna Era na Zemědělské ulici nabízí tříchodové menu za 300,- Kč složené z polévky, hlavního jídla (Králík na pepři s bramborovým pyré) a sladkého dezertu.
Restaurace La Bouchée na ulici Údolní nabízí tříchodové menu za 395,- Kč složené z předkrmu (Plátky hovězí roštěné na glazované mladé karotce a kapustových lístcích s vinaigrettem), hlavního jídla a sladkého dezertu. Jako bonus pak i ochutnávku likérového vína, což je víno dolihováno ušlechtilými druhy alkoholu.
Restaurace Leporelo+ na Malinovského náměstí nabízí tříchodové menu za 299,- Kč složené z předkrmu, hlavního jídla (Dušená hovězí plec na čerstvém kopru, Bramborové pyré s karotkou) a studené polévky.
Restaurace Noem Arch na ulici Cibulkova nabízí tříchodové menu za 425,- Kč složené z předkrmu, hlavního jídla a sladkého dezertu (Malinová pěna na piškotu s čerstvými malinami v bazalkovém cukru).
Ristorante Piazza na Náměstí Svobody nabízí tříchodové menu za 495,- Kč složené z předkrmu, hlavního jídla (Pečený jehněčí hřbet na rozmarýnu s grilovanou zeleninou a omáčkou z cuket a lístků špenátu, Gnocchi na česnekovém másle) a sladkého dezertu. Jako bonus pak i ochutnávku fortifikovaného vína, což je opět víno dolihováno ušlechtilými druhy alkoholu.
Restaurace Šelepka na ulici Šelepova nabízí tříchodové menu za 369,- Kč složené z předkrmu, hlavního jídla a sladkého dezertu (Borůvkový koláč s drobenkou a mátovým nočkem z tvarohu).
Starobrněnská pivnice na Divadelní nabízí tříchodové menu za 325,- Kč složené z předkrmu, hlavního jídla (Čtvrtka pečené kachny, kysané zelí a domácí houskový knedlík) a sladkého dezertu. K menu náleží 0,2 l vína dle vlastního výběru.
Restaurace U Kastelána na Kotlářské ulici nabízí čtyřchodové menu za 550,- Kč složené z jednohubky, předkrmu, hlavního jídla (Jehně s roládou ze špičatého zelí s bramborovo-syrovátkovou kaší) a sladkého dezertu.
Součástí gastronomických slavností "Jídlo z blízka" je i bohatý doprovodný program. Ale o tom až příště.
Foto: Photos.com
autor Renata Hřebíčková
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena