reklama
hledat uživatel
       
První díl o přípravě fondue si můžete přečíst zde:Příprava fondue 1.díl.

Omáčky k masovému fondue

Ke každému fondue patří omáčky. Právě ty dodají fondue tu nezapomenutelnou chuť, jsou-li správně zvoleny a pečlivě připraveny.

Česneková omáčka

Oloupaný česnek utřeme se solí a vmícháme jej do majonézy nebo do zakysané smetany.

Křenová omáčka

Nastrouhaný křen promícháme s octem, cukrem a solí a vmícháme ho do vychlazeného jogurtu nebo do zakysané smetany.

Hořčičná omáčka

Hořčici promícháme s majonézou (nebo s kysanou smetanou) a cukrem. Pro pikantnější chuť přidáme worcester a pepř.

Pomerančová omáčka

Nastrouhaný křen promícháme s pomerančovou šťávou nebo nadrobno nasekaným pomerančem. Omáčku osladíme, vmícháme do majonézy a přidáme jogurt.

Saláty

K fondue - ať již sýrovému či masovému - je vhodné připravit salát podle chuťově vhodné zeleniny. V různých obměnách pak chutná salát z hlávkového zelí se strouhaným jablkem, Karotkový salát míchaný s meruňkovým kompotem, ředkvičkový salát s kysanou smetanou a dalíš.

Salát z hlávkového zelí

Tvaroh utřeme se žloutky, přidáme cukr, kapku worcesterské omáčky, sůl, mletou papriku. Zálivku vymícháme dohladka a přelijeme přes pokrájené a spařené zelí. Vše promícháme s nastrouhanými jablky. Hotový salát z hlávkového zelí posypeme vyškvařenými kousky slaniny.

Karotkový salát

Očištěnou karotku nastrouháme a promícháme s rozkrájenými meruňkami a šťávou z kompotu. Ochutíme citronem.

Ředkvičkový salát

Ředkvičky nakrájíme na plátky, přidáme kolečka cibule, osladíme a ochutíme citronem. Po vychlazení přidáme kysanou smetanu a promícháme. Posypeme rozsekaným koprem, obložíme vajíčkem uvařeným natvrdo.

Letní salát

Hlávkový salát pokrájíme, přidáme nastrouhanou okurku. Ušleháme smetanu, okořeníme, přidáme bylinky a promícháme se zeleninou. Vychladíme. Vhodné jsou však i další varianty salátů zeleninových - zelný salát, vynikající šopský salát, paprikový salát, ale také saláty ovocné jako mandarinkový salát. V posledním díle si povíme o raclette. Foto: Profimedia.cz

Přidat příspěvek k článku Příprava fondue 2.díl

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.