Vyzkoušejte jednoduchý recept na velmi jemný a šťavnatý moučník s hruškami. Podle FOTORECEPTU krok za krokem ho zvládne každý.
Na těsto budeme potřebovat 2 vejce, 100 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 1 dl mléka, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 balíček prášku do pečiva a 1 špetku soli. Dále si připravíme 3 - 4 čerstvé hrušky a na polevu 80 g másla, 3 lžíce skořicového cukru a 1 vejce.
Nezapomeneme na tuk na vymazání a mouku na vysypání formy.
Máslo rozpustíme, přidáme 3 lžíce skořicového cukru a vejce. Mícháme a prohříváme, dokud se cukr nerozpustí.
Těsto nás v přepočtu vyjde zhruba na 15 Kč, poleva na 25 Kč a hrušky na 20 Kč. Hruškový koláč nás bude stát přibližně 60 Kč.
Koncem prázdnin přichází období dozrávání hrušek. Toto lahodné ovoce znali již staří Římané a k nám přišlo z Východu. Hruška je dosti podceňovaným ovocem, ale zaslouží si své místo v našem jídelníčku.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena